Ekonomichef till Stena Fastigheter, Stockholm

Annons

Stepstone

Stockholms stad | Heltid,Tillsvidareanställd | Sista ansökningsdag: 2017-11-11

Nu när ekonomichefen för Stena Fastigheter Stockholm går vidare internt inom organisationen söker vi hans efterträdare. I rollen som ekonomichef leder och fördelar du arbetet inom en ekonomiavdelning bestående av fyra kompetenta medarbetare. Förutom att följa upp och styra förvaltningsekonomin ingår även att utveckla rutiner och processer för ett effektivt arbete tillsammans. Vid köp och försäljning av fastigheter eller bolag fungerar ekonomichefen som ett stöd till regional VD. I rollen ingår också att stödja och påverka verksamheten affärsmässigt i samarbete med marknadsområdescheferna. Ekonomichefen rapporterar till VD och ingår i ledningsgruppen i Stena Fastigheter Stockholm AB.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Ansvara för förvaltningsekonomin
  • Hantera personalansvar för fyra medarbetare
  • Samarbeta i utvecklingsfrågor i en koncerngemensam ekonomigrupp tillsammans med övriga ekonomichefer
  • Ekonomistyrningsstöd till marknadsområdeschefer och VD
  • Bidra i relaterade systemprojekt
  • Vid behov stötta i kvartals- och årsbokslut samt skattefrågor, moms och deklarationer
  • Ansvara för budgetarbetet
  • Extern och intern rapportering
  • Arbete med SOX, IFRS, intern kontroll och kvalitetsfrågor

Kvalifikationer och erfarenhet:

Vi söker dig som är utbildad civilekonom eller motsvarande med minst 10 års erfarenhet av ekonomiarbete och vi ser gärna att du tidigare har haft ansvaret för en ekonomifunktion i ett företag av motsvarande storlek. Vidare är du intresserad och van att driva förändringar och förbättringar, arbeta strategiskt och verksamhetsinriktat och bidra aktivt i en ledningsgrupp. Du har ett affärsfokus samt en god förståelse för redovisning och gedigen erfarenhet av verksamhetsstyrning. Fastighetserfarenhet och tidigare formellt chefskap är meriterande, men inte ett krav.

Personliga egenskaper

För att trivas på Stena Fastigheter och för att vara framgångsrik i denna roll är du en engagerad person som gillar att arbeta verksamhetsnära och utvecklingsorienterat. Du drivs av affärsmässighet och att skapa resultat samtidigt som du är en pedagogisk och lyhörd lagspelare. Du är analytisk, utåtriktad och kommunikativ och som ledare är du ett gott föredöme, visar omtanke och är bra på att inspirera och motivera dina medarbetare.

Om Stena Fastigheter

Stena Fastigheter ingår i Stena Sfären och är ett av Sveriges största privatägda fastighetsbolag. Vi äger och förvaltar totalt cirka 2,2 miljoner kvadratmeter fördelat på 24 300 bostäder och 3 500 lokaler i Göteborg, Malmö och Stockholm samt Lund, Lomma, Landskrona och Uppsala. Utomlands bedriver vi verksamhet via Stena Realty. Med hyresrätten som upplåtelseform utvecklar Stena Fastigheter långsiktigt attraktiva boendemiljöer och arbetsplatser, bland annat genom vårt eget koncept Relationsförvaltning. Målsättningen är att alltid vara hyresgästens förstahandsval.

I denna rekryteringsprocess samarbetar Stena Fastigheter Stockholm AB med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Magnus Åberg på 0709-817751. Tjänsten skall tillsättas under hösten och intervjuer och urval kommer att ske med början i augusti efter semestrarna så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 25 augusti 2017. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Välkommen med din ansökan!

Accounting manager, Chief accountant, Financial accountant, Accounting specialist, Financial controller, Financial consultant, Business controller, Senior business controller, Group controller, Heaf of Finance, Financial manager, Financial director, redovisningsspecialist, senior redovisningsekonom, bolagsekonom, ekonomiansvarig, ekonomichef, ekonomiansvarig, CFO

Välkommen med din ansökan!

Ansök till tjänsten här

Stepstone
About Stepstone 2077 Articles
StepStone är sajten där chefer och specialister hittar sitt nya jobb. Vi har skapat en mötesplats där du som rekryterare eller arbetsgivare enklare kan hitta rätt kandidat genom en rad olika skräddarsydda annonslösningar för ditt rekryteringsbehov.