Engagerad Inköpscontroller till Glitter, Stockholm

Annons

Meritmind

Stockholm / Business controller / heltid / Sista ansökningsdag: 2018-10-28

null

Glitter är marknadsledande inom modesmycken och accessoarer i Norden och vi söker nu en inköpscontroller. Allt börjar med inköp! I rollen som Inköpscontroller hos Glitter kommer du att vara ett viktigt stöd till inköpsavdelningen och du kommer vara med och utveckla Glitter och säkerställa långsiktig lönsamhet genom att driva och utveckla sortimentet ur ett ekonomiskt perspektiv. Du ingår i inköpsavdelningen om 11 personer och din närmaste chef är vår Inköps- och Sortimentschef.

Huvudsakliga arbetsuppgifter som Inköpscontroller:

  • Ansvara för att säkerställa optimal sortimentsmix ur ett lönsamhetsperspektiv
  • Utveckla och ta fram rapporter och analyser för inköp, försäljning och kampanjer
  • Ansvar för framtagande av verktyg för att förbättra och genomföra inköpsarbetet och analyser
  • Ansvar för framtagande och uppföljning av inköpsbudget samt avstämning med produktcheferna
  • Uppföljning av lager
  • Nära samarbete med Inköps- och Sortimenschefen med analys och beslutsstöd
  • Nära samarbete med försäljnings-, marknads- och supply chain/logistikavdelningen
  • Superuser i Microsoft AX och Qlikview

Kvalifikationer och tidigare erfarenhet
Du har en civilekonomexamen eller liknande med 3-5 års relevant yrkeserfarenhet som Controller gärna inom retail. Du är van att arbeta med BI-system och du har mycket goda kunskaper i Excel. Du har en god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i både tal och skrift.

Personliga egenskaper
För att lyckas i rollen som Inköpscontroller på Glitter är du en engagerad person som trivs med att arbeta i en föränderlig miljö, du är modig och vågar ta plats. Du har ett starkt eget driv och arbetar bra både självständigt, i team och framförallt proaktivt. Vidare är du en kommunikativ person som har ett logiskt angreppssätt, en stark analytisk förmåga och du är intresserad av och vill bidra till affären.

Glitter erbjuder
Som inköpscontroller på Glitter erbjuds du spännande utmaningar med stort ansvar och fina möjligheter till utveckling. Vi erbjuder en inspirerande och kul arbetsplats med trevliga kollegor, centralt på Södermalm.

Om Glitter
Glitter är marknadsledande inom modesmycken och accessoarer i Norden. Totalt finns  190 butiker samt e-handel och vi har ca 1 000 anställda i Sverige, Norge, Finland och Danmark. Glitters butiker erbjuder kvinnor i alla åldrar ett brett sortiment av prisvärda modesmycken och accessoarer i kombination med personlig service. Vi är specialister på styling och har förslag på hur man med små medel kan förstärka den personliga stilen. Glitter är ett dotterbolag till handelshuset Bergendahl & Son, som ägs av familjen Bergendahl-Mylonopoulos i tredje och fjärde generationen. Handelshuset Bergendahls består av Bergendahls Food (City Gross, EKO), Granit och Glitter.

Välkommen med din ansökan!

Ansök till tjänsten här

Meritmind
About Meritmind 39 Articles
Meritmind utgår från CFO:ns ansvarsområde och hjälper till oavsett om du behöver utveckla era ekonomi- och styrprocesser, få stöd av en konsult under en period eller rekrytera in en ny medarbetare. Vill du dessutom vidareutveckla ditt team eller dig själv, så erbjuder vi ledarskapstjänster och möjligheter till kompetensutveckling via Meritmind Advance. Börjar det bli dags att se sig om efter ett nytt kvalificerat jobb inom ekonomi, är Meritmind också rätt ställe för dig.