Entusiastisk Head of Business Control till Arriva Sverige, Stockholm

Meritmind

Stockholm / Business controller / heltid / Sista ansökningsdag: 2019-01-29

null

Lockas du av uppgiften att ansvara för och leda arbetet med ekonomistyrning inom en organisation som är en nyckelfunktion för infrastrukturen? För Arriva Sveriges räkning rekryterar vi till positionen Head of Business Control. Som Head of Business Control kommer du ansvara för rapportering och ekonomistyrningsprocesser samt leda ett team av fem Business Controllers i Stockholm. I rollen kommer du att analysera resultat och planera förbättringsåtgärder i samarbete med direktörer för Tåg- respektive Bussdivision. Som Head of Business Control är det viktigt att du är drivande, med fallenhet för att leda andra och har en flexibilitet som gör att du kan samarbeta med alla delar inom verksamheten. Arriva Sverige är ett bolag som ständigt förespråkar utveckling för att möta omvärldens krav på kollektivtrafiks- och transportlösningar, något som ska återspeglas i alla anställda. Som Head of Business Control kommer du att rapportera till CFO och sitta i fina lokaler intill vattnet vid Liljeholmen.

Huvudsakliga ansvarsområden som Head of Business Control:

 • Ansvara för rapporteringen till Arriva Group och direktörer för Tåg- samt Bussdivisionen
 • Planera, leda och fördela arbetet för de anställda inom Business Controlling (5 st)
 • Stödja trafikområdena med beslutsunderlag och ansvara för resultatuppföljning
 • Ansvara för planeringen och genomförandet av budget- och prognosprocess
 • Analysera intäkts- och kostnadsavvikelser, nyckeltal samt balansräkning
 • Utveckla processer och arbetsrutiner inom Business Control för att skapa ökad precision och validitet i uppföljning samt analys
 • Driva och initiera förbättringsprojekt mot de olika trafikdivisionerna samt mot interna avdelningar
 • Stödja anbudsarbetet vid nya affärer
 • Delta i CFO’s ledningsgrupp


Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande och arbetat i minst 6-8 år med kvalificerad Business Controlling i en större internationell organisation. Du har ansvarat och drivit budget- och prognosprocesser tidigare och haft ett nära samarbete mot verksamhetschefer. Du har haft personalansvar eller för kollegor inom ekonomistyrning och/eller analys. Om du har arbetat i en avtalsbunden bransch är detta meriterande. Vidare har du dokumenterad erfarenhet av att ha arbetat med internationell rapportering i tidigare tjänst. Excel förutsätter vi att du har avancerad kunskap inom och du har tidigare erfarenhet av att ha arbetat med större affärssystem, ex. SAP. Arrivas koncernspråk är engelska och du behöver kunna uttrycka dig obehindrat på svenska och engelska i både tal och skrift.

Personliga egenskaper
För att passa i rollen som Head of Business Control trivs du i en aktiv och utmanande arbetsmiljö med ständigt förbättringsfokus. Du har en ambitiös inställning till ditt arbete och dina ansvarsområden samt kan agera som en positiv kravställare åt kollegor. Du har en naturlig pondus och är trygg i din ståndpunkt i diskussioner med andra beslutsfattare. Du lägger stor energi på att ha hög precision i din analys och kommer lätt till kärnan i ett problem. Du är duktig på att få med dig andra på dina initiativ och tycker om att ta en ledande roll i olika situationer. Du kan växla mellan helikopterperspektiv och detaljfokus samt har god förmåga att prioritera din och andras arbetsinsats för att nå uppsatta mål.

Placeringsort: Stockholm

Om Arriva
Arriva Sverige har funnits sedan 1999 och är en del av Arrivagruppen, som är den ledande operatören inom kollektivtrafiken i Europa med säte i 12 länder. Arrivagruppen ingår i tyska Deutsche Bahn, en koncern med över 275 000 anställda i över 130 länder. I Sverige hittar du Arrivas Fordon i såväl Skåne som i de norra regionerna. Arriva Sverige driver bland annat Roslagsbanan, Tvärbanan, Saltsjöbanan samt kör buss i linjetrafik på uppdrag av SL. Arriva Sverige hjälper 170 miljoner passagerare årligen att nå sina resmål. Arriva Sverige består idag av fyra bolag med över 4 500 medarbetare och en omsättning på drygt 3 miljarder kronor. Arriva Sverige har huvudkontor i Liljeholmen, Stockholm där cirka 70st anställda har sin arbetsplats. Läs mer om Arrivas utmärkning som ett av Sveriges bästa karriärföretag här: http://www.mynewsdesk.com/se/arriva_sverige/pressreleases/arriva-ett-av-sveriges-karriaerfoeretag-1118660

Detta erbjuds du i tjänsten som Head of Business Control:

 • En nyckelposition inom en internationell organisation med hög förändringstakt
 • Personalansvar över en ambitiös grupp med Business Controllers
 • Nära samarbete med direktörer över Tåg- respektive Bussdivision och CFO
 • Vara en del av CFO’s ledningsgrupp


Välkommen med din ansökan!

Ansök till tjänsten här

Meritmind
About Meritmind 39 Articles
Meritmind utgår från CFO:ns ansvarsområde och hjälper till oavsett om du behöver utveckla era ekonomi- och styrprocesser, få stöd av en konsult under en period eller rekrytera in en ny medarbetare. Vill du dessutom vidareutveckla ditt team eller dig själv, så erbjuder vi ledarskapstjänster och möjligheter till kompetensutveckling via Meritmind Advance. Börjar det bli dags att se sig om efter ett nytt kvalificerat jobb inom ekonomi, är Meritmind också rätt ställe för dig.