Få kontroll över affärsresornas klimatpåverkan

En ny tjänst ska ge företagen en översikt över hur flyg och hotellvistelser från affärsresor påverkar organisationens koldioxidutsläpp.

För företag som vill kunna optimera sina affärsresor ur ett hållbarhetsperspektiv finns det nu en ny tjänst. Den visar data, rapporter och insikter för flyg- och hotell i realtid. Med den informationen kan reseplanerarna direkt se vilka alternativ som är de mest miljövänliga för varje resa.

Tjänsten är ett workspace-tillägg till Expedias affärsresetjänst Egencias Analytics Studio. Riktigt intressant blir tjänsten lite senare i år när tågresor också kommer att läggas in. Då går det direkt att jämföra hur hållbart det är att ta tåg eller flyg.

Det går också att göra en statistisk sammanställning av all information. Här går det då att visualisera data om koldioxidutsläpp efter bäst presterande avdelningar, resenärer, hotell och flygrutter. Det ger också en bra bild över hur mycket dyrare, eller möjligen billigare, det skulle bli att resa mer hållbart.

Den som vill kan också få hjälp av Egencias resekonsulter för att optimera hållbarheten i affärsresorna.

— Hållbarhet är viktigt för företag som både vill se företaget växa och minska dess påverkan på miljön. Affärsresor är ett viktigt område där båda dessa prioriteringar för företaget kan implementeras. Med vårt workspace för koldioxidutsläpp sätter Egencia våra kunder i förarsätet och ger dem intuitiva insikter för att identifiera och agera på sin klimatpåverkan idag och upptäcka möjligheter för vidare utveckling”, säger Tristan Smith, Vice President, Customer Success på Egencia.