Financial Controller i föränderlig och internationell miljö

Annons

Stepstone

Göteborgs stad | Heltid,Tillsvidareanställd | Sista ansökningsdag: 2017-07-14

Om företaget
SJR in Scandinavia (SJR) är ett av Sveriges ledande rekryterings- och konsultföretag och har sedan 1993 byggt upp ett brett kontaktnät i näringslivet inom denna sektor. Personlig service och kvalitet är utmärkande för SJR. Vi är idag ca 550 anställda och har kontor i Stockholm, Malmö, Göteborg och Helsingborg. Vår främsta resurs är vår personal och vår vision är att vara förstahandsvalet för ekonomer som vill byta arbete och för företag som behöver personalresurser inom Ekonomi och Bank & Finans. SJR är noterat på First North. Vi hjälper våra kunder att tillsätta tjänster på chef-, specialist- och assistentnivå. SJR arbetar med uppdrag till privata näringslivet, myndigheter och statliga bolag.

Vad innebär rollen?
Vår kund som är ett internationellt bolag verksamt inom shipping har behov av en Financial Controller. Vill du utvecklas inom Controlling på koncernnivå erbjuds du i den här tjänsten att arbeta med framför allt diverse rapportering och analys men även budget, prognosarbete, kassaflöden och nyckeltal i en roll med en hel del kontakter på båda svenska och engelska. Du arbetar i Excel och IFS, du har med olika valutor att göra och du har möjlighet att delta i diverse projekt kring exempelvis system.

Behovet hos vår kund är långsiktigt. Du kommer att påbörja tjänsten som vår SJR-konsult med en tydlig avsikt att uppdraget övergår i anställning efter sex månader. Starten är så snart som möjligt men senast i maj. Arbetsplatsen är centralt belägen och arbetet sker på heltid. Resor i tjänsten kan förekomma.

Vem söker vi?
Vi söker dig som är högskoleutbildad inom ekonomi och har minst ett par års erfarenhet inom redovisning och viss Controlling. Du har erfarenhet av att arbeta internationellt – gärna på koncernnivå och med olika valutor. Du har arbetat i något större system, har mycket goda Excelkunskaper och du tycker mycket om att arbeta i Excel som verktyg. Vidare är du trygg i svenska och engelska i tal och skrift.

Som person har du förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift och har sinne för att utforma korrekt och representabelt presentationsmaterial. Du är en person som vill lära sig och visar det genon nyfikenhet och intresse för nya uppgifter. För att trivas bör du även tycka om att arbeta i en föränderlig miljö – den enda dagen är inte alltid den andra lik – och du är proaktiv i det du gör.

Din ansökan
Har du frågor eller funderingar är du välkommen att kontakta Karin Fors på 031-333 54 75. Urval och intervjuer sker löpande så vänta inte med att skicka oss din ansökan.

Konsult hos SJR
Du drivs av att utvecklas och inspireras av nya utmaningar och miljöer. Du har en förmåga och känsla för att verka i olika verksamheter och grupper. Vi arbetar i nära samarbete med dig och är lyhörda för dina önskade utmaningar. Tillsammans med vårt goda renommé och varumärke samt med våra framgångsrika kunder kan vi matcha rätt uppdrag för dig och stödja dig i din önskade karriär.

Välkommen med din ansökan!

Ansök till tjänsten här

Stepstone
About Stepstone 2077 Articles
StepStone är sajten där chefer och specialister hittar sitt nya jobb. Vi har skapat en mötesplats där du som rekryterare eller arbetsgivare enklare kan hitta rätt kandidat genom en rad olika skräddarsydda annonslösningar för ditt rekryteringsbehov.