Financial Controller sökes till det spännande startup-bolaget Xspray Pharma, Stockholm

Meritmind

Stockholm / Financial controller / heltid / Sista ansökningsdag:

null

Vill du vara med i ett bolags kommersialiseringsfas? Trivs du i en omväxlande miljö i en bred roll? Vi söker dig som är nyfiken och duktig på redovisning till en ny roll som Financial Controller. Xspray Pharma är ett biotechbolag som utvecklar generiska och förbättrade versioner av redan marknadsförda läkemedel för behandling av cancer.

Som Financial Controller har du det övergripande ansvaret för bolagets redovisning. Ekonomiadministrationen är outsourcad till en extern tjänsteleverantör och som Financial Controller agerar man kravställare mot denna och har ansvar för att kvalitetssäkra bokslutet och rapportera. Bolaget planerar en listning på NASDAQ Small Cap och ett intensivt arbete pågår för att få alla processer på plats, vilket man som Financial Controller kommer att vara en viktig del i. Eftersom Xspray är en liten organisation behöver man vara beredd på att ta sig an varierande arbetsuppgifter alltefter behov. Du rapporterar till CFO som började i maj 2019.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Övergripande ansvar för att kvalitetssäkra redovisningen
  • Bistå i förberedelsen inför börsintroduktionen
  • Månads-, delårs- och helårsrapportering
  • Styrelserapportering
  • Årsredovisning och kontakt med revisorer
  • Äga processen för intern kontroll
  • Stöd och support internt i ekonomifrågor
  • Stöd och support i budgetprocessen

Kvalifikationer och erfarenhet:
Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande och har minst 3 års erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete. Lämplig bakgrund kan vara att ha arbetat som revisor på något av Big 4 eller som Redovisningsansvarig/Senior Redovisningsekonom/Financial Controller på något börsbolag. Du behöver ha mycket goda kunskaper i redovisning och är väl förtrogen med IFRS. Vidare har du goda kunskaper i Excel och du är bra på att uttrycka dig väl på svenska och engelska, i både tal och skrift.

Personliga egenskaper
För att lyckas i rollen som Financial Controller är du en prestigelös person som tar ansvar för ditt arbete och är bra på att samarbeta med andra. Den vi söker är flexibel med ”can-do”-attityd och vill gärna utvecklas och lära sig nya saker. Du kommer också att ha nytta av ditt sinne för detaljer och struktur och vi tror att du, liksom vi, trivs i en platt organisation där vi hjälps åt och tycker om att ha roligt tillsammans.

Placeringsort: Stockholm


Vad erbjuder företaget dig?
Xspray Pharma erbjuder ett omväxlande och utmanande arbete i den spännande Life Science-branschen. För dig som är nyfiken och vill lära dig är detta en resa du inte vill missa! Vi sitter i fina lokaler i Solna med närhet till både Hagaparken och Mall of Scandinavia.

Om Xspray Pharma
Xspray Pharma AB (publ) är ett produktutvecklingsföretag inom Life Science-branschen som utvecklar generiska och förbättrade versioner av redan marknadsförda läkemedel för behandling mot cancer. Genom bolagets innovativa teknologi är det möjligt att marknadsföra produkter parallellt med originalläkemedlet trots rådande patent. Xspray är noterat på Nasdaq First North Stockholm sedan 2017 och har i dag 17 anställda. För mer information www.xspraypharma.com

Välkommen med din ansökan!

Ansök till tjänsten här

Meritmind
About Meritmind 49 Articles
Meritmind utgår från CFO:ns ansvarsområde och hjälper till oavsett om du behöver utveckla era ekonomi- och styrprocesser, få stöd av en konsult under en period eller rekrytera in en ny medarbetare. Vill du dessutom vidareutveckla ditt team eller dig själv, så erbjuder vi ledarskapstjänster och möjligheter till kompetensutveckling via Meritmind Advance. Börjar det bli dags att se sig om efter ett nytt kvalificerat jobb inom ekonomi, är Meritmind också rätt ställe för dig.