Financial Controller sökes till Scania, Södertälje

Meritmind

Södertälje / Financial controller / heltid / Sista ansökningsdag: 2020-05-02

null

Vi söker en skarp Financial Controller som brinner för affären och som kan bidra till att utveckla och stärka vårt team! Trivs du i en framåtriktad miljö nära ledning och händelserna centrum? Management Financial Reporting är en avdelning inom Group Reporting and Control vid Scanias koncernstab. Avdelningen ansvarar för konsolidering, analys och presentation av finansiell information avseende de två segmenten Vehicles & Services och Financial Services, där du kommer att ingå i teamet för Vehicles & Services, som är en grupp om 4 personer. Gruppens rapporter går till Scanias företagsledning och styrelse, vilket ställer stora krav på kvalitet och leveransprecision. Du kommer även att driva och delta i förändrings- och utvecklingsprojekt. Du rapporterar till Head of Management Financial Reporting och din arbetsplats är på vårt huvudkontor i Södertälje.

 

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som är civilekonom och som har minst några års erfarenhet av finansiell rapportering, analys och controlling. Kanske har du en bakgrund inom revision och byggt på din erfarenhet med Financial Controlling? Det viktigaste är att du har god förståelse för redovisning och gärna erfarenhet av koncernredovisning samt utländska valuta. Det är meriterande med erfarenhet från storbolagsmiljö, lager och tillverkningsindustrin. Du är en erfaren användare av Excel och Powerpoint. Erfarenhet av finansiella IT-system, speciellt Hyperion Financial Management är meriterande. Eftersom vi arbetar i en global miljö behöver du kunna kommunicera obehindrat på engelska, svenska är meriterande.

Personliga egenskaper
Många av gruppens uppgifter är komplexa och för att lyckas behöver man förstå Scanias finansiella modell, därför krävs både problemlösningsförmåga och intresse för analys. Rollen har många kontaktytor, både inom Scania och mot Traton, men till viss del även Volkswagen, vilket ställer krav på den sociala och kommunikativa förmågan. Det är lätt att komma till dig med frågor, eftersom du uppfattas som både serviceminded och lösningsorienterad. I gruppen jobbar man självständigt med sina uppgifter, men vi hjälps också åt vid behov varför det är viktigt att även vara samarbetsorienterad.

Placeringsort: Södertälje


Om Scania
Scania is one of the world’s leading manufacturers of trucks and buses for heavy transport applications, and of industrial and marine engines. Service-related products account for a growing proportion of the company’s operations, assuring Scania customers of cost-effective transport solutions and maximum uptime. Scania also offers financial services. Employing some 50,000 people, the company operates in about 100 countries.  Research and development activities are concentrated in Sweden, while production takes place in Europe and South America, with facilities for global interchange of both components and complete vehicles. In 2017, net sales totaled SEK 119.7 billion and net income amounted to SEK 8.7 billion.

Vad erbjuder Scania?
Vi erbjuder ett stimulerande och utvecklande arbete i en trivsam och dynamisk miljö. Tjänsten ger många kontaktytor i organisationen och en god möjlighet att få insyn i hur Scania fungerar och följs upp. Detta i kombination med varierande arbetsuppgifter ger en bra möjlighet till en god personlig utveckling. Vi är också stolta över vår fina företagskultur och vårt hållbarhetsarbete. Välkommen att bli en del av vårt trevliga team, där det finns många duktiga kollegor som gärna delar med sig av sina kunskaper.

Välkommen med din ansökan!

Ansök till tjänsten här

Meritmind
About Meritmind 65 Articles
Meritmind utgår från CFO:ns ansvarsområde och hjälper till oavsett om du behöver utveckla era ekonomi- och styrprocesser, få stöd av en konsult under en period eller rekrytera in en ny medarbetare. Vill du dessutom vidareutveckla ditt team eller dig själv, så erbjuder vi ledarskapstjänster och möjligheter till kompetensutveckling via Meritmind Advance. Börjar det bli dags att se sig om efter ett nytt kvalificerat jobb inom ekonomi, är Meritmind också rätt ställe för dig.