Financial Controller till Alimak Group, Stockholm

Meritmind

Stockholm / Financial controller / heltid / Sista ansökningsdag: 2019-03-09

null

Alimak Group, en internationell industrikoncern söker nu en Financial Controller som kommer att ha ett helhetsansvar för redovisningen för Moder/Holdingbolag inom koncernen. För rätt person finns möjlighet till stor personlig utveckling. Du kommer som Financial Controller att ingå i den centrala ekonomiavdelningen med vår Koncernredovisningschef som närmaste chef. Din arbetsplats är på Brunkebergstorg, centralt i Stockholms City.

Arbetsuppgifter som Financial Controller:

  • Ansvar för månads-, kvartals-och årsbokslut med sedvanliga arbetsuppgifter i ett bokslut såsom kontoavstämningar, periodisering, skatteberäkningar mm
  • Löpande redovisning
  • Kontakter med alla koncernbolagen
  • Årsredovisning och deklarationer
  • Koncernrapportering för en enhet i OCRA

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som är utbildad ekonom med några års erfarenhet av självständigt arbete med redovisning, bokslut och årsredovisning. Du talar och skriver engelska obehindrat och är en mycket van användare av Excel.

Personliga egenskaper
Som person är du systematisk och noggrann och du organiserar ditt arbete så att lugn skapas. Du är en social person som tycker om att interagera och kommunicera och du kommer att ha många kontakter med organisationen runt om i världen. Du är analytisk och du fokuserar på att lösa problem snabbt och effektivt.

Placeringsort: Stockholm


Om Alimak Group
Alimak Group är en marknadsledande koncern inom vertikala transportlösningar för bygg och industrisektorn med ett starkt fokus att förbättra kundens säkerhet, produktivitet och lönsamhet. 
Koncernen har varit en pionjär och ledande inom branschen för kuggstångsdrivna hissar och arbetsplattformar i 70 år. Alimak Group har ett brett och konkurrenskraftigt produktprogram av vertikala transportlösningar som hissar, plattformar, servicehissar och lösningar för fasadunderhåll (BMU-enheter). Produktutbudet består av standardiserade och kundspecifika lösningar anpassade för olika kundbehov och marknadssegment. Alimak Group bedriver försäljning i mer än 100 länder. Verksamheten spänner över hela värdekedjan från produktutveckling, tillverkning, marknadsföring, distribution, försäljning och eftermarknad. Alimak Groups breda utbud av eftermarknadstjänster, främst riktat mot den installerade basen utgör en viktig del av kunderbjudandet. Läs gärna mer på alimakgroup.com.

Välkommen med din ansökan!

Ansök till tjänsten här

Meritmind
About Meritmind 39 Articles
Meritmind utgår från CFO:ns ansvarsområde och hjälper till oavsett om du behöver utveckla era ekonomi- och styrprocesser, få stöd av en konsult under en period eller rekrytera in en ny medarbetare. Vill du dessutom vidareutveckla ditt team eller dig själv, så erbjuder vi ledarskapstjänster och möjligheter till kompetensutveckling via Meritmind Advance. Börjar det bli dags att se sig om efter ett nytt kvalificerat jobb inom ekonomi, är Meritmind också rätt ställe för dig.