Financial Controller till BioArctic, Stockholm

Meritmind

Stockholm / Financial controller / heltid / Sista ansökningsdag: 2019-06-28

null

BioArctic AB söker en Financial Controller som vill arbeta i en bred ekonomiroll i en forskningsintensiv miljö. BioArctic är ett svenskt biofarmabolag som noterades på Nasdaq Stockholm under 2017. BioArctic arbetar bland annat med att forska och utveckla nya läkemedel mot Alzheimers sjukdom och Parkinsons sjukdom. Bolaget utvecklar även en behandling för komplett ryggmärgsskada. Som Financial Controller rapporterar du till CFO och ingår i ekonomifunktionen som består av tre personer inklusive CFO. Din arbetsplats ligger i Hornsberg i Stockholm.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Ansvar för managementrapportering med uppföljning och analyser
  • Ansvar för månads-, kvartals-och årsbokslut
  • Framtagande av bakvagnen till delårsrapporter och årsredovisning
  • Ansvar för skattedeklarationer
  • Koncernredovisning
  • Budget- och prognosarbete
  • Projektuppföljning
  • Fortsatt utveckling av rutiner och processer
  • Systemägare för ekonomisystemen
  • Ansvar för arbetet med intern kontroll

Kvalifikationer och erfarenhet
Du är civilekonom eller motsvarande med några års erfarenhet av operativt arbete med redovisning och lämplig bakgrund kan vara erfarenhet från revision och/eller ekonomiavdelning på medelstort eller större företag. Du är van vid att arbeta självständigt och ta ansvar för hela bokslutsprocessen, arbeta med redovisningsfrågor och övriga regelverk samt intresserad av strategiskt arbete som Controller. Vidare har du goda kunskaper i Excel och du är bra på att uttrycka dig väl på svenska och engelska i både tal och skrift.

Personliga egenskaper
För att lyckas i rollen som Financial Controller är du en nyfiken och självgående person som tar ansvar för ditt arbete och är bra på att samarbeta med andra. Du är strukturerad och noggrann, serviceinriktad och effektiv som person. Innovation och forskning tycker du är spännande och du har en förmåga att omsätta projekt och utveckling till siffror på olika sätt. Du trivs i analysarbete, har en positiv inställning och tror alltid att det finns en möjlig lösning inom räckhåll.

Placeringsort: Stockholm


BioArctic erbjuder
BioArctic erbjuder en stimulerande arbetsmiljö med engagerade medarbetare, samarbeten med ledande akademiska forskargrupper och partnerskap med globala läkemedelsbolag. Här bedrivs viktig och framgångsrik forskning bland annat inom Alzheimers sjukdom och Parkinsons sjukdom. BioArctic är börsnoterat på Nasdaq Stockholm Mid Cap sedan 2017 och står på en ekonomisk stabil grund.

Om BioArctic
BioArctic AB (publ) är ett forskningsbaserat biofarmabolag med fokus på sjukdomsmodifierande behandlingar och diagnostik för neurodegenerativa sjukdomar, som Alzheimers sjukdom och Parkinsons sjukdom. Bolaget utvecklar även en behandling för komplett ryggmärgsskada. Bolaget fokuserar på nya typer av behandlingar inom områden med stort medicinskt behov. BioArctic grundades 2003 baserat på innovativ forskning vid Uppsala universitet. I bolaget finns vetenskaplig spetskompetens och erfarenhet av att utveckla läkemedel från idé till marknad. Samarbeten med universitet är av stor vikt för bolaget tillsammans med strategiskt viktiga globala partners i både Alzheimer- och Parkinsonprojektet. BioArctic bedriver i egen regi den kliniska utvecklingen inom området komplett ryggmärgsskada. Genom långvariga samarbetsavtal med globala läkemedelsbolag har BioArctic visat prov på hög kompetens och god förmåga att leverera innovativa läkemedelsprojekt. Inom Alzheimers sjukdom samarbetar BioArctic med Eisai sedan 2005. Bolaget har ingått tre forskningsavtal och två licensavtal rörande antikropparna BAN2401 och BAN2401 back-up. Det totala värdet av dessa avtal kan uppgå till 218 MEUR och därutöver tillkommer royaltybetalningar. Hittills har cirka 47 MEUR erhållits. Inom Parkinsons sjukdom samarbetar BioArctic med AbbVie sedan 2016 då ett forskningsavtal ingicks inkluderande bland annat antikroppen BAN0805. Det totala värdet av avtalet kan uppgå till 755 MUSD och därutöver tillkommer royaltybetalningar. Hittills har 130 MUSD erhållits. Projektportföljen är en kombination av fullt finansierade projekt som drivs i partnerskap med globala läkemedelsbolag samt innovativa egna projekt med stor marknads- och utlicensieringspotential. BioArctics B-aktie är noterad på Nasdaq Stockholm Mid Cap (kortnamn: BIOA B). BioArctics laboratorier och kontor finns i centrala Stockholm och där arbetar ett 50-tal medarbetare och konsulter. Läs gärna mer på bioarctic.se.

Välkommen med din ansökan!

Ansök till tjänsten här

Meritmind
About Meritmind 52 Articles
Meritmind utgår från CFO:ns ansvarsområde och hjälper till oavsett om du behöver utveckla era ekonomi- och styrprocesser, få stöd av en konsult under en period eller rekrytera in en ny medarbetare. Vill du dessutom vidareutveckla ditt team eller dig själv, så erbjuder vi ledarskapstjänster och möjligheter till kompetensutveckling via Meritmind Advance. Börjar det bli dags att se sig om efter ett nytt kvalificerat jobb inom ekonomi, är Meritmind också rätt ställe för dig.