Financial Controller till Clinton, Stockholm

Meritmind

Stockholm / Financial controller / heltid / Sista ansökningsdag: 2019-10-19

null

Har du goda redovisningskunskaper, stark analytisk förmåga och vill utvecklas mer inom ekonomistyrning i en snabbväxande svensk koncern? Vi rekryterar nu för Clintons räkning en Financial Controller. Det är en nyinrättad roll i bolaget, vilket gör att du kommer vara en stor del i att utforma rollen och Clintons ekonomistyrningsprocesser. Som Financial Controller kommer du att arbeta mot de två bolagen Clinton Mätkonsult och Clinton Marine Survey. Du kommer att rapportera till koncernchefen, tillika grundare av Clinton.
I rollen som Financial Controller kommer du att vara övergripande ansvarig för månadsbokslutsprocess, avstämningar samt kvalitetssäkring på bolagsnivå. Eftersom Clinton i stor utsträckning bedriver projektverksamhet, kommer mycket fokus i tjänsten att vara riktad mot analys, uppföljning och avräkningar för de projekt bolagen bedriver. Som Financial Controller arbetar du tillsammans med en kollega på ekonomi och är placerad på Clintons huvudkontor i Stockholm.

Dina ansvarsområden som Financial Controller:

 • Ansvara för bokslut, budget och prognosarbete
 • Moms och deklarationer
 • Löpande analyser och uppföljning av ekonomiska utfall
 • Kassaflödesprognostisering och rapportering
 • Stödja ledningen med verksamhetsuppföljning och kostnadskontroll
 • Initiera och driva olika projekt ur ett finansperspektiv
 • Säkerställa kvalitén i redovisningen genom att kontinuerligt utveckla och förbättra ekonomiprocesserna
 • Allmänt stödja och vara Ledningen behjälplig i olika frågor
 • Extern kontakt med Revisorer, Skatteverket, Bolagsverket

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi ser att du har fem års erfarenhet av att arbeta med bokslut, analys av budget och prognos. Du har tidigare erfarenhet från roller som Controller eller revisor. Dina Excelkunskaper är mycket goda och du är van vid att arbeta med K3-regelverket. Om du tidigare arbetat inom en projektverksamhet är detta meriterande. Det är meriterande men inget krav om du har tidigare erfarenhet av Visma Administration och Visma Severa. Du behärskar svenska flytande i tal och skrift.

Personliga egenskaper
För att lyckas i rollen som Financial Controller är du självgående och kan agera proaktivt i en händelserik organisation med stark tillväxt. Du har en god förståelse för detaljer utan att tappa helhetsperspektivet. Du har en utpräglad analytisk förmåga, ett eget driv och en självklar initiativkraft. Vidare tycker du om att arbeta mot deadlines och har stark kommunikativ- och pedagogisk skicklighet när du samarbetar med verksamheten. Du är nyfiken på nya arbetssätt och lockas av möjligheten av att vara delaktig att bygga upp skalbara rutiner och processer.

Placeringsort: Stockholm


Om Clinton
Clinton Mätkonsult AB etablerades 1989 med målet att erbjuda alla typer av geodetiska mätningar och mätningsrelaterad redovisning både på land och till sjöss vilket också är företagets affärsidé. Under 2014 bildades ett separat dotterbolag Clinton Marine Survey AB för att fortsätta tillväxten och investeringarna inom geofysisk och hydrografisk kartläggning. Grundaren Johan Nyström är fortfarande VD för Clinton Mätkonsult AB. Clinton har kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö. Idag har bolagen totalt runt 75 anställda och har haft en stark tillväxt under de sista 5 åren. Läs mer på www.clinton.se

Som Financial Controller på Clinton erbjuds du:

 • Att få bli del i en snabbväxande entreprenöriell svensk koncern
 • Att vara delaktig i att bygga rutiner och processer kring ekonomistyrning i en nyinrättad roll
 • En roll där du kommer samarbeta tätt med grundare och dotterbolagschef
 • En arbetsplats med ett högt engagemang med en attraktiv placering i Stockholmsområdet

Välkommen med din ansökan!

Ansök till tjänsten här

Meritmind
About Meritmind 49 Articles
Meritmind utgår från CFO:ns ansvarsområde och hjälper till oavsett om du behöver utveckla era ekonomi- och styrprocesser, få stöd av en konsult under en period eller rekrytera in en ny medarbetare. Vill du dessutom vidareutveckla ditt team eller dig själv, så erbjuder vi ledarskapstjänster och möjligheter till kompetensutveckling via Meritmind Advance. Börjar det bli dags att se sig om efter ett nytt kvalificerat jobb inom ekonomi, är Meritmind också rätt ställe för dig.