Financial Controller till Ikano Bostad

Meritmind

Malmö / Controller / heltid / Sista ansökningsdag: 2020-10-26

null

Ikano Bostad söker en driven Financial Controller som vill vara med och utveckla verksamheten. Den här tjänsten är en tillsvidareanställning med start snarast.

Om tjänsten
Ikano Bostad behöver förstärka sin ekonomiavdelning med en erfaren Financial Controller/redovisningsekonom med erfarenhet från fastighetsbolag och/eller bostadsutveckling. I rollen kommer du ansvara för Ikano Bostads bolag som äger kommersiella fastigheter eller markfastigheter där det pågår arbete för att på sikt utveckla attraktiva bostadsområden. Redovisningsfrågeställningarna varierar mellan de olika bolagen/projekten, vilket bidrar till en spännande och intressant tjänst.

I rollen är du ansvarig för att redovisning samt bokslut är korrekt för fastigheterna/projekten och bolagen. Ofta är det ett bolag per fastighet/projekt. Du får också inblick och delaktighet i en spännande del av bolagets värdeskapande. Du rapporterar till Ikano Bostads redovisningschef.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Bokslut och årsredovisning
  • Ansvara för anläggningsregister
  • Stötta Business Controller med rapportering, resultatanalys och prognoser
  • Moms
  • Inkomstdeklaration
  • Skatteberäkning och uppskjuten skatt

Ikano Bostads erbjudande
Hos oss får du arbeta självständigt och chansen att växa och utvecklas i din roll. På Ikano Bostad har vi en varm och öppen kultur där vi bryr oss om varandra, inspirerar varandra och sätter stort fokus på att leva våra värderingar. Vi arbetar långsiktigt och alla är delaktiga i att driva utvecklingen av vår verksamhet. Vi har en arbetsmiljö där vi skapar möjligheter och vågar utveckla både oss själva och sättet vi jobbar på. Tillsammans kan vi åstadkomma någonting ännu bättre!

Är du rätt för Ikano Bostad?
Vi ser gärna att du har erfarenhet från fastighetsbolag med kommersiell fastighetsförvaltning, alternativt erfarenhet från liknande roller i bostadsutvecklingsbolag. Det är också meriterande med erfarenhet av redovisning av försäljningar av fastigheter. Du är trygg och självgående i din redovisningskunskap. Du tycker varierande redovisningsfrågeställningar och samarbete är roligt. I rollen har du ett nära samarbete med Business Controller för mark/exploateringsområden och med koncernredovisningschefen.

Vi vill gärna ha en mångsidig kompetensförsörjning och välkomnar därför sökande som kompletterar företaget med avseende på jämställdhet och mångfald. För oss är dina personliga egenskaper viktiga. Vi söker en engagerad och teamorienterad kollega.

Placeringsort: Malmö, Hyllie

Om Ikano Bostad
Ikano Bostad erbjuder kvadratsmarta, funktionella, hållbara och prisvärda bostäder för människor i livets alla faser. Vi bidrar till hållbara bostadsområden och stadsdelar i städer där Sverige växer. Våra värderingar är viktiga för oss: att som företag våga gå vår egen väg, arbeta tillsammans samt vägledas av sunt förnuft och enkelhet. Ikano Bostad ingår i Ikano, en internationell företagsgrupp som startades av IKEA:s grundare. Vår vision är att skapa möjligheter för en bättre vardag.

Välkommen med din ansökan!

Ansök till tjänsten här

Meritmind
About Meritmind 53 Articles
Meritmind utgår från CFO:ns ansvarsområde och hjälper till oavsett om du behöver utveckla era ekonomi- och styrprocesser, få stöd av en konsult under en period eller rekrytera in en ny medarbetare. Vill du dessutom vidareutveckla ditt team eller dig själv, så erbjuder vi ledarskapstjänster och möjligheter till kompetensutveckling via Meritmind Advance. Börjar det bli dags att se sig om efter ett nytt kvalificerat jobb inom ekonomi, är Meritmind också rätt ställe för dig.