Financial Controller till Lowell Sverige AB

Meritmind

Göteborg / Controller / heltid / Sista ansökningsdag: 2020-07-10

null

Vi söker nu en affärsinriktad och analytisk Financial Controller till vårt finansteam på 4 personer på Lowell Sverige AB.

Som Financial Controller kommer du att vara en drivkraft för kvalitets- och effektivitetsfrämjande projekt inom funktionen samt vara ansvarig för finansiell rapportering. Du rapporterar till Senior Financial Controller och har ett nära samarbete med Regional Finance. Tjänsten är placerad i Gårda, Göteborg.

Vill du utvecklas och bidra i din roll som ekonom? Då kan Lowell vara bolaget för dig!

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Finansiell rapportering månadsvis
 • Resultatanalys och uppföljning
 • Behjälplig i budget- och forecastprocessen där du stöttar Business Controller
 • Utveckling och uppföljning av interna rutiner inom ekonomi och redovisning
 • Förstå och aktivt bidra till genomförandet av företagets/koncernens strategier inom det ekonomiska området
 • Rapportering till myndigheter och statistik (SCB)
 • Ad hoc-uppgifter och projekt

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig med civilekonomexamen samt 3–5 års relevant arbetserfarenhet inom redovisning och ekonomi. Troligtvis arbetar du idag inom revision och känner att du har så pass mycket kunskap och erfarenhet att du nu vill vara med och påverka och bidra operativt på ett bolag. Du kan också ha arbetat med redovisning på ett bolag och känner att du vill bredda dig mot financial control i en internationell koncern.

Du har gedigen ekonomisk förståelse och redovisningskunskaper, och meriterande är att du har rapporterat enligt IFRS och/eller har erfarenhet från finanssektorn.

Engelska och svenska behärskar du flytande i både tal och skrift. Du har även goda kunskaper i Excel och övriga Microsoftverktyg, och har du arbetat även i andra analysverktyg är det en fördel.

Personliga egenskaper
Vi ser att du är analytisk, noggrann och strukturerad. Du är trygg i dig själv och i din yrkesroll, där du är med och bidrar till trivsel och stabilitet inom gruppen.  Du är självständig och vågar ta egna initiativ där det behövs, samtidigt som du trivs i grupp där vi hjälps åt och samarbetar väl. Vidare uppskattas en proaktiv och lösningsorienterad inställning där det kommer naturligt för dig att söka förbättringsmöjligheter.

Du har en positiv grundinställning med god arbetsmoral, även i hektiska perioder –  samtidigt som du är serviceinriktad och vill se till organisationens bästa.

Vad kan Lowell erbjuda dig?

 • Utmanande och föränderliga uppgifter
 • Akademisk miljö med motiverade och kompetenta kollegor
 • Utvecklingsmöjligheter i en internationell koncern
 • Konkurrensvillkor

Placeringsort: Göteborg

Om Lowell
Lowell Sverige, tidigare Lindorff, är tillsammans med våra systerföretag i Danmark, Estland och Finland, samt tidigare Intrum Justitia i Norge, en del av Lowell-koncernen sedan mars 2018. Lowell erbjuder såväl stora som små företag helhetslösningar inom kredithantering. Vi har ett brett tjänsteutbud som omfattar hela kreditcykeln, från fakturering, inkassotjänster, köp av förfallna eller osäkra fordringar, samt omfattande analystjänster. I Sverige har Lowell kontor i Stockholm och Göteborg med totalt 250 anställda. Hela Lowell-koncernen har 4 400 anställda varav 850 har hemvist i Norden. Mer information om Lowell hittar du på www.lowell.com.

Välkommen med din ansökan!

Ansök till tjänsten här

Meritmind
About Meritmind 30 Articles
Meritmind utgår från CFO:ns ansvarsområde och hjälper till oavsett om du behöver utveckla era ekonomi- och styrprocesser, få stöd av en konsult under en period eller rekrytera in en ny medarbetare. Vill du dessutom vidareutveckla ditt team eller dig själv, så erbjuder vi ledarskapstjänster och möjligheter till kompetensutveckling via Meritmind Advance. Börjar det bli dags att se sig om efter ett nytt kvalificerat jobb inom ekonomi, är Meritmind också rätt ställe för dig.