Financial Controller till Telenor AB

Annons

Stepstone

Stockholms stad | Heltid,Tillsvidareanställd | Sista ansökningsdag: 2017-09-12

Trivs du att jobba verksamhetsnära med många interna kontakter?
Har du erfarenhet av att arbeta med fixed assets på ett större bolag?
Motiveras du av att en internationell miljö?

Då kan du vara den Financial Controller som Telenor AB söker.

Beskrivning av tjänsten

Som Financial Controller så kommer du att ha en nyckelroll med ansvar för att bygga upp strukturer och processer kring området Fixed Assets. Det är en spännande roll där man måste kunna tänka strategiskt men också ha förmåga att se detaljerna. Rollen kommer att vara processägare för fixed assets i Telenor AB men även i dotterbolagen Canal Digital, Ownit och Bredbandsbolaget. Du kommer att arbeta mycket med de pågående projekten och säkerställa att anläggningsredovisningen görs på rätt sätt. Du kommer att arbeta nära verksamheten, identifiera förändringar som påverkar området och skapa struktur och bra processer.
Tjänsten är placerad på företagets huvudkontor vid Slussen i Stockholm. Du rapporterar direkt till chefen för Financial Control och arbetar tätt med en mer junior medarbetare, vilken du lär upp successivt. Du kommer att ha mycket kontakter internt, främst med business controllers inom Nät och IT och med projektledare.

I arbetsuppgifterna som Senior Financial Controller Fixed Assets ingår bland annat:

  • Ansvar för redovisningen av anläggningstillgångar och projektredovisning
  • Processägare Fixed Assets and Project Accounting och därmed även ansvarig för processutveckling och förbättringar
  • Ansvar for SOX kontroller relaterat till området
  • Ansvar for regler och policies relaterat till området (t ex regler för kapitalisering och kostnadsföring).

Vem är du?

Vi söker dig som är civilekonom eller har annan eftergymnasial utbildning. Du har 5-10 års erfarenhet av kvalificerad redovisning och erfarenhet av redovisning av anläggningstillgångar och projekt från ett större bolag med många investeringar. Meriterande om du har erfarenhet från ett internationellt bolag och/eller bolag inom Telecom. För att lyckas i rollen är det viktigt att du är initiativrik, drivande och strukturerad. Du har förmåga att se såväl helheter som detaljer. Du är även kommunikativ och pedagogisk och kan driva dina ansvarsområden framgångsrikt.

Intresserad?

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringsansvarig Magnus Nilsson. Ansök snarast då intervjuer sker löpande, tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Att ansöka tar endast ett par minuter och du behöver enbart uppge kontaktuppgifter samt bifoga ditt färdiga CV. Följ anvisad länk.

Välkommen med din ansökan!

Ansök till tjänsten här

Stepstone
About Stepstone 535 Articles
StepStone är sajten där chefer och specialister hittar sitt nya jobb. Vi har skapat en mötesplats där du som rekryterare eller arbetsgivare enklare kan hitta rätt kandidat genom en rad olika skräddarsydda annonslösningar för ditt rekryteringsbehov.