Financial Planning & Reporting Analyst till WSP, Stockholm

Meritmind

Stockholm / Controller / heltid / Sista ansökningsdag: 2019-08-11

null

WSP Sverige AB söker en Financial Planning & Reporting Analyst till en roll som ansvarig för Sveriges och Nordens rapportering och analyser i Hyperion (HFM) enligt IFRS. Rollen innebär även ett ansvar för all övrig intern rapportering och ett ansvar för att driva förbättringsprojekt för utveckling av rapporter och system. På WSP kommer du som Financial Planning & Reporting Analyst att vara med om en förändringsresa i ett bolag med stark tillväxt. Din närmaste chef är redovisningschef och din arbetsplats finns i trevliga lokaler i Globen.

Tycker du att det verkar intressant?  Tveka inte att höra av dig!

 

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter som Financial Planning & Reporting Analyst:

  • Ansvar för Sveriges och Nordens rapportering I Hyperion (HFM).
  • Tillse att koncernens riktlinjer och deadlines efterlevs.
  • Utveckla, kvalitetssäkra och vidmakthålla samtliga rapportverktyg och gemensamma rapportmallar för företaget.
  • Driva utvecklingsprojekt kring rapportering och uppföljning.
  • Förse moderbolaget i Canada, CFO och CEO med månatliga analyser och kommentarer av rapporteringen.
  • Arbeta med analyser för att förbättra verksamheten och dess rapportering.
  • Ad hoc analyser samt hantering av rapport- och analysförfrågningar.
  • Driva och utveckla budget- och forecast processen.
  • Analyser av budget och forecast

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som är högskolekonom med flera års erfarenhet av arbete inom ekonomi. Du har en grund inom Controlling och har god affärsförståelse samt systemlösningsförmåga. Du trivs med att vara specialist och kan jobba under tidspress för att möta deadlines. Rollen innebär att hantera stora datamängder, skapa struktur, se bortom siffrorna och göra fördjupade analyser. Meriterande är viss programmerings- och systemerfarenhet och vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av HFM. Förutom HFM använder vi Visma Control, Visma PX, Qlikview och Qlik Sense samt Officepaketet. Du behärskar svenska och engelska mycket väl i tal som skrift.

Personliga egenskaper
För att trivas och passa in i rollen som Financial Planning & Reporting Analyst på WSP är du en driftig och lösningsorienterad person som har ett tydligt målfokus och ser möjligheter istället för problem. Du har en mycket god analytisk förmåga och en vilja att ständigt arbeta med förbättringar. Du är en lagspelare som trivs i samarbete med andra, du är serviceinriktad och bra på att kommunicera på svenska och engelska och kan förmedla ditt budskap till olika mottagare.

Placering: Stockholm


Om WSP
WSP är ett globalt analys- och teknikföretag som erbjuder konsulttjänster för hållbar samhällsutveckling inom Hus & Industri, Transport & Infrastruktur samt Miljö & Energi. Bredd och mångfald kännetecknar våra medarbetare, kompetensområden, kunder och typer av uppdrag. WSP finns i 40 länder på över 550 kontor i Afrika, Asien, Europa, Nordamerika och Oceanien. Koncernen har 48 000 medarbetare i världen, i Sverige är vi omkring 4 200. Följ oss gärna på WSP Sverige (LinkedIn), WSP Sverige (Facebook), eller @lifeatwspsverige (Instagram) för en närmare inblick i vår verksamhet samt hur en dag i arbetet kan se ut för våra medarbetare. Läs mer på www.wsp.com.

Välkommen med din ansökan!

Ansök till tjänsten här

Meritmind
About Meritmind 48 Articles
Meritmind utgår från CFO:ns ansvarsområde och hjälper till oavsett om du behöver utveckla era ekonomi- och styrprocesser, få stöd av en konsult under en period eller rekrytera in en ny medarbetare. Vill du dessutom vidareutveckla ditt team eller dig själv, så erbjuder vi ledarskapstjänster och möjligheter till kompetensutveckling via Meritmind Advance. Börjar det bli dags att se sig om efter ett nytt kvalificerat jobb inom ekonomi, är Meritmind också rätt ställe för dig.