Finansiell controller till Danske Bank, Linköping

Meritmind

Linköping / Controller / heltid / Sista ansökningsdag: 2020-05-31

null

Meritmind har fått i uppdrag av Danske Finans att hjälpa dem med rekryteringen av en medarbetare till controllerteamet i Linköping. Är du en initiativtagande finansiell controller som ständigt söker nya kunskaper? Skulle du trivas i en roll där du får stor möjlighet att påverka och forma nya arbetssätt? Då kan du vara den vi söker!

Danske Finans är Danske Banks finansbolagsverksamhet i Sverige som tillsammans med deras nordiska kollegor är ett av de ledande finansbolagen i norden. I kombination med kvalificerad service och rådgivning erbjuds marknaden en kostnadseffektiv och konkurrenskraftig finansiering inom bilfinansiering, objektsfinansiering, fakturafinansiering och leverantörssamarbeten.

Teamet behöver ytterligare en senior medarbetare och vi önskar komma i kontakt med dig som har erfarenhet av att arbeta som finansiell controller och/ eller med redovisning. Tillsammans med ett framåtriktat och engagerat team ges du här möjligheten till att växa både personligt och professionellt med inspirerande ledare omkring dig.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du kommer tillhöra Controlling & Reporting, som består av sex personer med ansvar för den ekonomiska uppföljningen inom Danske Finans. Som finansiell controller har du även ett nära samarbete med Group Finance och de nordiska kollegorna. Du är nyckelperson i arbetet med att förbättra finansbolagets rutiner och implementera nya rapporteringssystem.

Tillsammans med teamet ansvarar du för finansiell rapportering för Danske Finans. Ditt ansvar innefattar kontoavstämningar och controlling, intern och extern rapportering (inkl. myndighetsrapportering), samt konsolidering och resultat/ analys. Vidare kommer du att utveckla och förbättra befintlig rapportering och kontrollmiljö, stötta verksamheten i finansiella frågor och processer, samt vara en nyckelperson i förändrings- och utvecklingsprojekt. Rollen kräver god förståelse för redovisning och förmåga att hantera stor mängd data. Du rapporterar till Head of Controlling & Reporting.

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som är utbildad ekonom, företrädesvis med inriktning mot redovisnings- eller ekonomistyrning. Du har sedan tidigare arbetat med controlling och/ eller redovisning i ett antal år och känner dig bekväm med ovanstående arbetsuppgifter. Du har ett stort driv och intresse att verkligen förstå och vill dyka ner i detaljerna. För att lyckas väl i rollen ser vi även att du är en erfaren användare av Excel och har ett starkt intresse för system och utveckling. Det är meriterande om du har kompetens kring finansbolagsprodukter samt erfarenhet att arbeta i analysverktyg såsom Access eller SAS. Vidare talar och skriver du både svenska och engelska obehindrat.

Personliga egenskaper
Du som söker den tjänst är gillar att arbeta självständig i en ansvarsfull roll. Du är driven men också en serviceinriktad lagspelare. Som person beskrivs du som strukturerad och detaljorienterad med en god förmåga att se helheten. För att vara framgångsrik i rollen bör du trivas med att snabbt få ett eget ansvarsområde samt arbeta med en föränderlig och spännande miljö där du kan vara med och påverka och driva utvecklingen av avdelningens arbete.

Danske Bank erbjuder
Som utmanare på den svenska bankmarknaden genomsyras Danske Bank av en entreprenörskultur. Vi söker efter medarbetare med drivet att utveckla sig själva och våra affärer. För dig som vill växa både personligt och professionellt ges du möjlighet till stort eget ansvar, samtidigt som du har ett engagerat team och inspirerande ledare omkring dig. Vi ger dig möjlighet att bygga din karriär i banken, och erbjuder dig en inkluderande arbetsmiljö där du är med och bidrar till vår framtida utveckling.

Om företaget
Danske Bank är en nordisk bank med starka lokala rötter och broar till resten av världen. I över 145 år har vi hjälpt människor och företag i Norden att förverkliga sina ambitioner. Danske Bank har över 21 000 anställda i 13 länder runt om i världen som betjänar våra 3,4 miljoner privata kunder, företagskunder och institutionella kunder. Utöver banktjänster erbjuder vi även livförsäkringar och pensionstjänster, hypotekslån, förmögenhetsförvaltning, fastighets- och leasingtjänster.

Välkommen med din ansökan!

Ansök till tjänsten här

Meritmind
About Meritmind 30 Articles
Meritmind utgår från CFO:ns ansvarsområde och hjälper till oavsett om du behöver utveckla era ekonomi- och styrprocesser, få stöd av en konsult under en period eller rekrytera in en ny medarbetare. Vill du dessutom vidareutveckla ditt team eller dig själv, så erbjuder vi ledarskapstjänster och möjligheter till kompetensutveckling via Meritmind Advance. Börjar det bli dags att se sig om efter ett nytt kvalificerat jobb inom ekonomi, är Meritmind också rätt ställe för dig.