Flexibel Koncernredovisningsansvarig till fastighetsbolaget Stenvalvet, Stockholm

Meritmind

Stockholm / Koncernredovisningsansvarig / heltid / Sista ansökningsdag: 2019-02-26

null

Har du erfarenhet av koncernredovisning och vill arbeta i en nyskapad roll inom ett fastighetsbolag med stark tillväxt? Vi söker för Stenvalvets räkning en kunnig och flexibel koncernredovisningsansvarig. Som koncernredovisningsansvarig kommer du att ansvara för att kvalitetssäkra redovisningen på koncernnivå. Du kommer även arbeta med förbättringsprocesser och utveckling av koncernredovisningssystemet (Aaro). Stenvalvet är inne i en spännande och dynamisk tillväxtfas och denna rekrytering är ett led i utvecklingen. Som koncernredovisningsansvarig sitter du i Stenvalvets lokaler centralt på Norrmalm och rapporterar till ekonomichef.

Huvudsakliga ansvarsområden och arbetsuppgifter:

 • Koncernredovisning och konsolidering
 • Årsredovisning
 • Ansvar över processer och utveckling av koncernredovisningssystem (Aaro)
 • Tillse att koncernens redovisningsprinciper är i enlighet med IFRS
 • Redovisning och bokslut för några av koncernens bolag
 • Skatteberäkningar
 • Delaktig i uppbyggnad av koncernens analys- och uppföljningsverktyg
 • Uppdatera information om förvärv och avyttringar


Kvalifikationer och erfarenhet
Du har en högskoleexamen inom ekonomi eller motsvarande och minst 5 års erfarenhet av att ha arbetat med koncernredovisning. Du har tidigare erfarenhet av IFRS-regelverket. Vidare har du gedigen erfarenhet i redovisning- och bokslutsarbete. Har du en bakgrund inom revision är det meriterande. Du är van att arbeta i system och om du tidigare har arbetat i Aaro är det en bonus. Det är en fördel men inget krav om du tidigare har arbetat inom ett fastighetsbolag. Annars är det lämpligt att du arbetat i en koncern där du hanterat redovisning och konsolidering av flertalet bolag. Du behöver kunna uttrycka dig obehindrat på svenska och engelska, i både tal samt skrift.

Personliga egenskaper

För att trivas i rollen som koncernredovisningsansvarig hos Stenvalvet är det viktigt att du har en hög samarbetsförmåga och är en genuin team-player. Det är viktigt att du sätter en stolthet i att kunna erbjuda ett serviceinriktat förhållningssätt i de arbetsuppgifter du tar dig för. Du har en god kommunikationsförmåga och kan tycka om att involvera flera delar av verksamheten i ditt arbete. Hos Stenvalvet bedrivs arbetet i ett högt tempo, vilket gör att det är viktigt att du kan hantera flera pågående processer samtidigt och kan prioritera var din arbetsinsats är mest behövd. Slutligen har du integritet i arbetet och tycker om att arbeta mot uppsatta mål.

Placeringsort: Stockholm


Om Fastighets AB Stenvalvet
Stenvalvet är ett av de ledande bolagen i Sverige inom ägande, förvaltning och utveckling av samhällsfastigheter. Totalt äger Stenvalvet ett hundratal fastigheter med en area av ca 600 000 kvm till ett sammanlagt marknadsvärde om ca 11 miljarder kronor. I våra fastigheter bedrivs samhällsservice inom områden som äldreboende, rättsväsende, vård, skola m.m. och det är företrädesvis staten, kommuner och landsting som är hyresgäster och utförare. Stenvalvet bildades 2010 och ägs av AI Pension, tjänstepensionsbolaget Alecta, Kyrkans Pensionskassa, Kåpan pensioner försäkringsförening och Stiftelsen för Strategisk Forskning. Långsiktighet, lyhördhet och omsorgsfullhet präglar vårt dagliga arbete i samarbetet med våra kunder, hyresgäster och samarbetspartners. Läs mer på www.stenvalvet.se

Vad erbjuder Stenvalvet dig?

 • En utvecklande roll i ett dynamiskt bolag
 • En roll där du får arbeta nära ledningen
 • Bli del av en organisation där man värnar om medarbetarna och där det är en självklarhet med rätt balans både på- och utanför arbetet.

Välkommen med din ansökan!

Ansök till tjänsten här

Meritmind
About Meritmind 39 Articles
Meritmind utgår från CFO:ns ansvarsområde och hjälper till oavsett om du behöver utveckla era ekonomi- och styrprocesser, få stöd av en konsult under en period eller rekrytera in en ny medarbetare. Vill du dessutom vidareutveckla ditt team eller dig själv, så erbjuder vi ledarskapstjänster och möjligheter till kompetensutveckling via Meritmind Advance. Börjar det bli dags att se sig om efter ett nytt kvalificerat jobb inom ekonomi, är Meritmind också rätt ställe för dig.