FMV söker inköpssamordnare

Annons

Stepstone

Stockholms stad | Heltid,Tillsvidareanställd | Sista ansökningsdag: 2017-10-13

Vill du vara med och skapa Sveriges ledande myndighet inom upphandling? Då vill vi att du söker dig till oss! FMV levererar materiel och tjänster till Sveriges försvar. Att arbeta på FMV är mer än att vara ingenjör, ekonom, jurist, inköpare eller mekaniker. FMV hjälper till att försvara Sverige och att arbeta här är att utföra ett viktigt samhällsuppdrag. Vi finns över hela landet och erbjuder trygga anställningar, eget ansvar och stora möjligheter till kompetensutveckling.

Marknad & Inköp

Marknad och inköp är det verksamhetsområde inom FMV som ansvarar för kommersiell verksamhet. Marknad och inköp med cirka 180 medarbetare är delade i två avdelningar; Inköp militära system och Inköp Varor och tjänster, som bedriver strategiskt och operativ inköpsarbete i form av kategoristyrt inköp, upphandlingar och beställningar på uppdrag av FM och FMV internt. Avdelningarna består i sin tur av fyra enheter. Enheterna deltar i det förutsättningsskapande arbetet i tidiga faser i försvarslogistikprocessen och i det långsiktiga förändringsarbetet för att bygga det nya FMV. Enheterna deltar i arbetet med styrning i kommersiella frågor genom att bidra till styrande dokument och metodutveckling. Enheterna ansvarar för att inköpsbesparingar säkras inom tilldelade områden samt följer upp realiseringen av besparingen hos FM och FMV. Till enheten för Verksamhetsnära varor & tjänster söker vi nu en inköpssamordnare med controllerinriktning, placering i Stockholm. Enheten ansvarar för inköp av bl.a. transporter, drivmedel, civila fordon, resor & logi, verkstadsprodukter på uppdrag av Försvarsmakten och FMV. Enheten består av 20 personer i olika roller så som kategoriledare, strategiska Inköpare, inköpare och inköpssamordnare. Enheten finns i Stockholm och Skövde.

Ditt arbete som Inköpssamordnare

Inköpssamordnaren följer upp, analyserar och rapporterar nyckeltal så att inköpsbesparingar säkras och realiseras i linje med satta mål inom kategoriområdet. Uppföljningen omfattar även så att inköpen följer lagar, bestämmelser och strategiska inriktningar. Du driver proaktivt förbättringsarbete genom att föreslå aktiviteter inom områden där avvikelser eller förbättringspotentialer identifieras. Som inköpssamordnare tar du ett särskilt ansvar för att beställningsflödena fungerar hos kunden, inom FMV och ut till leverantören. Du svarar för att rutinerna fungerar och riktlinjerna följs. I det arbetet så informerar och utbildar du om avtal, riktlinjer, instruktioner, beställningskanaler och inköpssystem. För effektiv uppföljningen arbetar du kontinuerligt med att säkerställa bra informations- och datakvalité i systemstöd, rutiner webbportal etc. I rollen som inköpssamordnare funktionsstyr du tilldelade avropargrupper i Försvarsmakten och/eller FMV, genom att bl.a. utfärda befogenheter, utbilda avropare och utarbetar verksamhetsregler.

Våra förväntningar på dig

Du har högskoleutbildning motsvarande minst 120 poäng, med inriktning på ekonomi, logistik, inköp, teknik eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt. Du har arbetat med inköp och upphandling inom offentlig förvaltning eller privat sektor, samt har nödvändiga kunskaper i upphandlingsregelverk, avtalsrätt, köprätt och offentlig rätt. Eftersom uppföljning är en väsentlig del i arbetet krävs det att du har arbetat med controlling, rapportering och uppföljning av ekonomiska data. Du har även erfarenhet av SAP, Business Object eller andra affärssystem. Du är van och skicklig i Excel samt kan MS Office Powerpoint. Du har god affärsförståelse, analytisk förmåga och arbetar strukturerat. Du är bra på att arbeta självständigt och kan driva på ditt egna och andras arbete så att resultat nås. Du delar med dig av dina kunskaper till kunder och medarbetare på ett pedagogiskt bra sätt. Du är uthållig och lojal och har en positiv attityd i både med och motgångar. Den samordnande rollen med många kontakter gör att vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och att du kompletterar de andra i gruppen. Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska, i tal såväl som i skrift, innehar körkort och är svensk medborgare. För tjänsten krävs det dessutom att du är/blir godkänd vid säkerhetsprövning.

Låter det intressant?

Du söker tjänsten via FMV:s hemsida http://www.fmv.se/sv/Jobba-hos-oss/Lediga-jobb/ genom att skicka in din ansökan med CV, personligt brev och betyg. Våra fackliga företrädare är Thorwald Nilsson Saco-S, Marie Strömberg OFR/S/Försvarsförbundet, Henrik Rudolfsson OFRO/, Göran Stolpe Seko. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel). Som en del i urvalsarbetet kan vi komma att genomföra tester. Vi genomför säkerhetsprövning och tillämpar sex månaders provanställning. Vid frågor ber vi dig kontakta Malin Magnusson på Experis 076-780 68 64 eller via mail malin.magnusson@se.experis.com Sista ansökningsdag är 2017-09-10.

FMV hjälper till att försvara Sverige. Vi levererar materiel och tjänster till Sveriges försvar och att arbeta här är att utföra ett viktigt samhällsuppdrag. Vi finns över hela landet och erbjuder trygga anställningar, eget ansvar och stora möjligheter till kompetensutveckling. För att arbeta hos oss måste du vara svensk medborgare samt genomgå säkerhetsprövning. Vi tillämpar även provanställning. Läs mer på www.fmv.se

Välkommen med din ansökan!

Ansök till tjänsten här

Stepstone
About Stepstone 535 Articles
StepStone är sajten där chefer och specialister hittar sitt nya jobb. Vi har skapat en mötesplats där du som rekryterare eller arbetsgivare enklare kan hitta rätt kandidat genom en rad olika skräddarsydda annonslösningar för ditt rekryteringsbehov.