Group Accountant, Stockholm

Meritmind

Stockholm / Koncernredovisare / heltid / Sista ansökningsdag: 2020-01-24

null

Är du intresserad av nya karriärmöjligheter i ett internationellt fastighetsbolag? Vi söker en Group Accountant till vårt huvudkontor i Mörby, Stockholm.

om tjänsten

Som Group Accountant ingår du i gruppen Group Accounting och tillsammans med ytterligare sex kolleger samt koncernredovisningschefen ansvarar du för koncernens bokslutsprocess, konsolideringen, intern- och externrapportering samt intern kontroll.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Sammanställa årsredovisningar för Akelius två koncerner
 • Koordinera processerna kring intern kontroll och granska organisationens efterlevnad
 • Stötta IFRS-justeringar på gruppnivå
 • Delta i skatteanalyser
 • Delta i övriga aktiviteter Group Accounting

vem söker vi
Du är civilekonom eller motsvarande och har minst ett par års erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete/analysarbete. Erfarenhet från roller som Group Accountant, revisor eller från en position som Redovisningsansvarig ses som meriterande. Man behöver ha en god grund i redovisningskunskaperna och förståelse för koncernredovisning samt IFRS. För att trivas i rollen behöver du vara noggrann, kvalitetsmedveten och analytisk samt ha ett sinne för siffror.

vad erbjuder vi dig
På Akelius tycker vi att balans mellan arbete och privatliv, en god arbetsmiljö och friskvård är förutsättningar för en god hälsa och engagerade medarbetare.
Vi arbetar i en hjälpsam och öppen företagskultur, där vi utvecklas tillsammans som specialister och chefer.
På Akelius har vi en Business School. Den innefattar professionella kurser som skrivs och utformas av specialister inom Akelius. I övrigt erbjuder Akelius:

 • kollektivavtal
 • friskvårdsbidrag på femtusen kronor per år
 • flexibla arbetstider
 • sommartid maj-september och innebär 08.00-16.00
 • goda karriärmöjligheter
 • förtur på Akelius lägenheter

om Akelius
Akelius köper, uppgraderar och förvaltar bostadsfastigheter. Företaget äger fyrtiofemtusen lägenheter i Sverige, Danmark, Tyskland, Frankrike, England, Kanada och USA. Akelius affärsidé är konceptet better living. Detta betyder att Akelius fortlöpande uppgraderar lägenheter till en kvalité i nivå med nyproducerade bostäder. Vi bygger också våra egna applikationer och skapar vår egen teknologi.
Akelius ägs av stiftelsen Akelius Foundation som hittills har skänkt en miljard kronor till välgörenhet.
Akelius Foundation samarbetar med UNICEF och Läkare utan gränser samt är världens största bidragsgivare till SOS Barnbyar.


Välkommen med din ansökan!

Ansök till tjänsten här

Meritmind
About Meritmind 44 Articles
Meritmind utgår från CFO:ns ansvarsområde och hjälper till oavsett om du behöver utveckla era ekonomi- och styrprocesser, få stöd av en konsult under en period eller rekrytera in en ny medarbetare. Vill du dessutom vidareutveckla ditt team eller dig själv, så erbjuder vi ledarskapstjänster och möjligheter till kompetensutveckling via Meritmind Advance. Börjar det bli dags att se sig om efter ett nytt kvalificerat jobb inom ekonomi, är Meritmind också rätt ställe för dig.