Group Accounting Manager till BIMobject, Malmö

Meritmind

Malmö / / heltid / Sista ansökningsdag: 2019-06-15

null

Är du en ansvarsfull och utåtriktad redovisningsekonom med gedigen erfarenhet av koncernredovisning och vill jobba i ett internationellt, börsnoterat, tillväxtbolag med en av marknadens snabbast växande företag inom digitalisering av produkter och produktinformation så är detta rollen för dig. BIMobject utvecklar molnlösningar och tjänster inom BIM (bygginformationsmodellering) och nu söker de en redovisningsansvarig till huvudkontoret i Malmö. I rollen ansvarar du för koncernredovisning och arbetsleder den löpande redovisningen och bokslut för 10+ dotterbolag.  Du rapporterar till CFO.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Konsolidering av verksamheterna i England, Frankrike, Italien, Polen, Spanien, Tyskland, Ungern, USA, HongKong och Japan
  • Redovisningsansvarig för moderbolaget inklusive månads- och årsbokslut och underlag till årsredovisning
  • Leder arbetet för en redovisningsekonom i Malmö och är kontaktperson för dotterbolagen
  • Utveckla och underhålla administrativa rutiner, processer och internkontroller
  • Resultatanalys

Kvalifikationer och erfarenhet:
Vi söker dig som är Civilekonom eller motsvarande och du bör ha minst ett par års erfarenhet från liknande roll. Du har erfarenhet av koncernredovisning och har goda kunskaper inom IFRS. Det är meriterande om du har erfarenhet av Aaro och Visma. Då du dagligen har internationella kontakter är det ett krav att du obehindrat talar och skriver både svenska och engelska. Det är bra om du har erfarenhet av förvärv och har arbetat i en internationell verksamhet.

Personliga egenskaper
Vi förutsätter att du som redovisningsekonom är mycket strukturerad. Utöver det behöver du också vara prestigelös och ha en hands-on-attityd då rollen innebär att du måste ta dig an uppgifter både av hög och låg karaktär. Du behöver tycka om att ha en central och synlig roll och vara aktivt nätverkande inom organisationen.

Placeringsort:
BIMobject sitter i fina lokaler i centrala Malmö


Om BIMobject
BIMobject erbjuder webbtjänster kopplade till BIM-objekt såsom molnbaserad lagring och publicering av BIM-objekt, dataanalys samt objektspecifik information. Vi erbjuder också utveckling, det vill säga programmering med fokus på att producera nya BIM-objekt och konvertera äldre datafiler. Lösningarna riktar sig till tillverkare av bygg- och inredningsprodukter, användare av BIM-filer (exempelvis ingenjörer, arkitekter och designers) samt fastighetsägare.

BIMobjects vision är att varje bygg- och inredningsprodukt ska ha en digital version i form av ett BIM-objekt som tillgängliggörs för alla användare överallt via BIMobject Cloud.

BIMobject omsätter ca 114 mSEK, har ca 200 anställda och är listat på Nasdaq, First North Stockholm.

Mer om BIMobject här:

Välkommen med din ansökan!

Ansök till tjänsten här

Meritmind
About Meritmind 52 Articles
Meritmind utgår från CFO:ns ansvarsområde och hjälper till oavsett om du behöver utveckla era ekonomi- och styrprocesser, få stöd av en konsult under en period eller rekrytera in en ny medarbetare. Vill du dessutom vidareutveckla ditt team eller dig själv, så erbjuder vi ledarskapstjänster och möjligheter till kompetensutveckling via Meritmind Advance. Börjar det bli dags att se sig om efter ett nytt kvalificerat jobb inom ekonomi, är Meritmind också rätt ställe för dig.