Group Accounting Manager till Haldex , Landskrona

Annons

Meritmind

Landskrona / Redovisningschef / heltid / Sista ansökningsdag: 2018-06-05

null

Haldex söker en Group Accounting Manager till deras huvudkontor i Landskrona. Som Group Accounting Manager kommer du att ingå i Group Finance teamet och rapportera till företagets Director Group Finance. Du kommer främst att arbeta i koncernrapporteringssystemet Cognos Controller.

Arbetsuppgifter:

  • Konsolidering av månadsbokslut, forecast och budget
  • Ansvar för kvartalsrapporter och årsredovisning
  • Ansvar för att ta fram material till revisorer och myndigheter
  • Internt material inklusive kvalitetssäkring
  • Supportera dotterbolag
  • Driva och supportera projekt, inom skatt, transfer pricing, finanshandbok, etc.
  • Utveckla och uppdatera finansdelarna på intranätet

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som lägst har en kandidatexamen inom ekonomi med minst fem års erfarenhet från yrkeslivet efter din utbildning. Kanske har du arbetat inom revision tidigare och det är meriterande om du har arbetat inom en större börsnoterad koncern. I arbetet ingår internationella kontakter och du kommunicerar därför obehindrat på engelska. Du har goda systemkunskaper och gärna erfarenhet från Cognos Controller samt goda kunskaper i Office.

Personliga egenskaper
Som person är du ansvarstagande, strukturerad och noggrann som arbetar lugnt och metodiskt. Du kan hålla deadlines och är stresstålig. Du är en person som får saker gjorda och är beredd att jobba med högt och lågt. Du har ett stort driv och är självgående. Du har en stor portion humor, ett positivt sinne och framför allt är du en utpräglad lagspelare.

Placeringsort: Landskrona

Om Haldex
Haldex tillverkar bromsprodukter och -komponenter till tunga fordon som möjliggör resan mot elektrifierade och självkörande fordon. Bland företagets kunder finns samtliga stora tillverkare av dessa typer av fordon som Volvo, Scania, Daimler, Freightliner, Schmitz och Krone samt ett stort antal distributörer på eftermarknaden. Haldex huvudkontor är lokaliserat i Landskrona och koncernen har 2 176 medarbetare inom försäljning, FoU, teknisk service och produktion i 19 länder. Nettoomsättningen 2017 uppgick till cirka 4,5 miljarder kronor med 6,5 procent i rörelsemarginal. Haldex är noterat på Stockholmsbörsen.

Välkommen med din ansökan!

Ansök till tjänsten här

Meritmind
About Meritmind 44 Articles
Meritmind utgår från CFO:ns ansvarsområde och hjälper till oavsett om du behöver utveckla era ekonomi- och styrprocesser, få stöd av en konsult under en period eller rekrytera in en ny medarbetare. Vill du dessutom vidareutveckla ditt team eller dig själv, så erbjuder vi ledarskapstjänster och möjligheter till kompetensutveckling via Meritmind Advance. Börjar det bli dags att se sig om efter ett nytt kvalificerat jobb inom ekonomi, är Meritmind också rätt ställe för dig.