Group Accounting Manager till Planview, Stockholm

Annons

Meritmind

Stockholm / Koncernredovisningsansvarig / heltid / Sista ansökningsdag: 2018-10-23

null

Planview söker nu en Group Accounting Manager att ansvara för konsolidering av Planviews internationella verksamhet. Du kommer praktiskt att göra koncernkonsolideringen för bolagets ca 15 bolag varje månad och vara huvudansvarig för frågor på en övergripande nivå i redovisning enligt Swedish GAAP och US GAAP. I rollen har du också ett personalansvar för redovisningscheferna i Sverige och Tyskland. Tjänsten rapporterar till VP Accounting (Global Controller) och arbetsplatsen är placerad centralt i Stockholm.

Ansvarsområde som Group Accounting Manager

  • Konsolidering av Planviews internationella verksamhet
  • Analys och rapportering
  • Ansvara för koncernens compliance-frågor och assistera i koncernens årliga revisionsprocess.
  • Samordna och guida Planviews internationella dotterbolagsrapportering
  • Koordinera skatteredovisning tillsammans med VP Tax and Treasury, exempelvis inom bolagsbeskattning, internationell beskattning och koncernmellanhavanden
  • Valutahantering
  • Kvalitetssäkra koncernredovisningsprocessen och efterlevnad av regelverk samt hålla sig a jour med uppdateringar inom regelverk
  • Utveckla rutiner och processer samt strukturer inom rapportering, analys och uppföljning
  • Personalansvar för 2 medarbetare i Sverige och Tyskland och deras teams

Kvalifikationer och erfarenhet
Du har relevant högskole- eller universitetsutbildning inom ekonomi och minst 5 års erfarenhet av koncernredovisning och konsolidering. Meriterinade är om du har varit i en internationell miljö och hanterat olika kulturer och valutor. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenheter av personalansvar eller som teamleader. Engelska behärskar du i både tal och skrift och din generella IT-mognad är hög.

Personliga egenskaper
För att lyckas i rollen som Group Accounting Manager hos Planview är du en snabblärd och effektiv person med engagemang och energi. Du förstår detaljerna samtidigt som du ser helheten och du triggas av att leverera med kvalitet. Du trivs i en föränderlig internationell miljö och att jobba på ett marknadsledande företag i framkant med stark tilltro till sin produkt.

Planview erbjuder:
Arbete inom ett framgångsrikt framåtriktat bolag med mycket internationella kontakter. Rollen är nyinrättad i Sverige efter en global omorganisation.

Placeringsort: Stockholm

Om Planview
Som global ledare inom, ”Work and Resource Management” gör Planview det enklare för alla organisationer att nå sina mål. De tillhandahåller branschens mest omfattande lösningar för strategisk planering, portfölj- och resurshantering, produktinnovation, kapacitets- och teknologihantering, Lean och Agile leverans, och projektsammarbete. Planviews lösningar fungerar för alla olika typer av arbete, resurser och organisationer och uppfyller behoven hos diversifierade och distribuerade team, avdelningar och företag. Planview har sitt huvudkontor i Austin, Texas i USA, och har över 700 medarbetare som betjänar 5 000 kunder över hela världen genom en företagskultur med fokus på innovativt teknologiskt ledarskap, ett stort branschkunnande och engagerade användarforum. Omsättningen för Planviews internationellla verksamhet är ca 45 miljoner USD och för koncernen totalt ca 70 miljoner USD. Läs mer på www.planview.com

Välkommen med din ansökan!

Ansök till tjänsten här

Meritmind
About Meritmind 39 Articles
Meritmind utgår från CFO:ns ansvarsområde och hjälper till oavsett om du behöver utveckla era ekonomi- och styrprocesser, få stöd av en konsult under en period eller rekrytera in en ny medarbetare. Vill du dessutom vidareutveckla ditt team eller dig själv, så erbjuder vi ledarskapstjänster och möjligheter till kompetensutveckling via Meritmind Advance. Börjar det bli dags att se sig om efter ett nytt kvalificerat jobb inom ekonomi, är Meritmind också rätt ställe för dig.