Group Business Controller till Fyrklövern, Malmö

Meritmind

Malmö / / heltid / Sista ansökningsdag:

null

Vill du vara delaktig i en omfattande affärsförändring, är du extremt analytisk och förstår hur du systemmässigt ska säkerställa ett stabilt och pålitligt beslutsunderlag? Då är detta rätt roll för dig. I den nyetablerade rollen som Group Business Controller på Fyrklövern agerar du stöd åt VD och tillhandahåller relevanta analyser för att möjliggöra en snabb anpassning av verksamheten.

Du rapporterar till VD och är en del av ledningsgruppen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Rapportering, uppföljning och analys
  • Kontinuerligt förbättra processer och rutiner för snabbare och bättre beslutsunderlag
  • Analys och uppföljning av KPI:er
  • Vara ett aktivt stöd till dotterbolagen i rapportering, prognos, verksamhetsuppföljning och analysarbete.
  • Driva förändrings- och effektiviseringsarbete tillsammans med VD och avdelningschefer.
  • Skapa en god uppfattning av de affärssystem som Fyrklövern använder och agera superuser för Dynamics AX och övriga affärssystem. Jobba nära IT avdelningen för flödes- och processkontroll.
  • Huvudansvar för Risk & Recovery och Consumer Credits-frågor inom Fyrklövern Group.

 Kvalifikationer och erfarenhet:
För att klara rollen bra så tror vi att du har minst 5 års erfarenhet av affärsnära controlling och gärna erfarenhet från revisionsarbete.  Du behöver ha god förståelse för redovisningens grunder, vara en van systemanvändare och ha mycket goda färdigheter inom Excel.  Det är ett stort plus om du har tidigare erfarenhet av att arbeta med konsumentprodukter och varit med om en förändringsresa i en verksamhet som inneburit att du fått skapa helt nya rapporter och underlag för att möjliggöra förändringen.

Personliga egenskaper
Rollen handlar till stor del om analys, så den analytiska förmågan måste vara en central egenskap hos dig. Du kommer att ha många kontaktytor och ha till uppgift att genom dessa kontakter driva bolaget framåt i ny riktning. Detta kräver en god kommunikationsförmåga och att du uppskattar att vara en synlig och central individ i bolaget. Du är en trygg person som tar egna initiativ, du vågar utmana och ifrågasätta men glömmer inte att lyssna.

Vad erbjuder företaget dig?
Detta är en unik chans att få vara delaktig i den omfattande processen att ta en traditionellt framgångsrik produkt genom förändringen mot en modern affär i nya kanaler. Du kommer att ha inblick i alla delar av förändringsprocessen och får möjlighet att sätta avtryck i verksamheten.

Det finns långsiktigt goda karriärmöjligheter inom bolaget och koncernen.


 

Placeringsort: Malmö, Ångbåtsbron 1

Om Fyrklövern:
Fyrklövern är ett företag inom direktförsäljning med porslin, glas och hemdekorationsprodukter som specialitet. Företaget grundades år 1974. Fyrklövern AB är ett företag inom Cydonia. I Cydonia, med säte i Malmö, ingår även Purity, Stabenfeldt, Nationalencyklopedin och Postpac.

Fyrklövern har drygt 180 anställda, finns i 6 länder och omsätter 270 MSEK.

Läs mer på www.fyrklövern.se

Välkommen med din ansökan!

Ansök till tjänsten här

Meritmind
About Meritmind 44 Articles
Meritmind utgår från CFO:ns ansvarsområde och hjälper till oavsett om du behöver utveckla era ekonomi- och styrprocesser, få stöd av en konsult under en period eller rekrytera in en ny medarbetare. Vill du dessutom vidareutveckla ditt team eller dig själv, så erbjuder vi ledarskapstjänster och möjligheter till kompetensutveckling via Meritmind Advance. Börjar det bli dags att se sig om efter ett nytt kvalificerat jobb inom ekonomi, är Meritmind också rätt ställe för dig.