Group Business Controller till IFS World, Linköping

Meritmind

Linköping / Business controller / heltid / Sista ansökningsdag: 2020-03-29

null

IFS World önskar stärka upp sitt globala controllerteam i Linköping och vi på Meritmind har fått i uppdrag att hjälpa dem med rekryteringen av ytterligare en duktig kollega.

Som Group controller är du en del av en internationell verksamhet och flera av dina dagliga kontakter sker med kollegor runt om i världen. Vi söker dig som har förmågan att arbeta med komplexa frågor, trivs i en business partner roll och som tilltalas lika mycket av det finansiella som analysen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Du kommer tillhöra ett sammansvetsat kompetent team vars främsta fokus är uppföljning, analys och prognostisering av koncernens olika områden. Du agerar business partner för en dedikerad enhet inom IFS.

  • Månatlig affärsuppföljning och rapportering
  • Kontroll av finansiella flöden
  • Ad-hoc utredningar
  • Delaktighet i budget och prognos
  • Sammanställning och underhållning av rapporter i ERP systemet

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi ser att du som söker denna tjänst är civilekonom eller har motsvarande eftergymnasial utbildning. Det är meriterande om du har erfarenhet av liknade arbetsuppgifter i en internationell miljö och det är positivt om du har en övergripande förståelse för redovisning och rapportering. Du har goda kunskaper i Excel och talar och skriver engelska väl.

Personliga egenskaper
Rollen ställer krav på att du kan agera självständigt med stor drivkraft, samtidigt som du fungerar bra i grupp. Du är mån om att leverera med en god kvalité i tid och tilltalas av att ha variation i arbetsuppgifterna. Vidare ser vi att du har ett noggrant arbetssätt med god förmåga att analysera och förstå bolagsrapportering. Du beskrivs som nyfiken, kommunikativ och ansvarstagande.

Placeringsort: Linköping


Om bolaget
IFS grundades 1983 och har idag cirka 3 500 anställda. Produktutvecklingen sköts av medarbetare främst i Sverige och Sri Lanka och vår konsultverksamhet är fördelad över sex områden: Nordeuropa, Västeuropa, Centraleuropa, Östeuropa, Amerika samt Afrika, Asien och Stillahavsområdet. (https://www.ifs.com/se/verksamheten/om-ifs/oversikt/) IFS utvecklar och levererar affärssystem till kunder över hela världen som tillverkar och distribuerar varor, underhåller anläggningstillgångar samt driver serviceinriktade verksamheter. Deras branschkunskap och lösningar har tillsammans med deras kundfokus gjort dem till ledare inom sektorn.

Välkommen med din ansökan!

Ansök till tjänsten här

Meritmind
About Meritmind 65 Articles
Meritmind utgår från CFO:ns ansvarsområde och hjälper till oavsett om du behöver utveckla era ekonomi- och styrprocesser, få stöd av en konsult under en period eller rekrytera in en ny medarbetare. Vill du dessutom vidareutveckla ditt team eller dig själv, så erbjuder vi ledarskapstjänster och möjligheter till kompetensutveckling via Meritmind Advance. Börjar det bli dags att se sig om efter ett nytt kvalificerat jobb inom ekonomi, är Meritmind också rätt ställe för dig.