Group Controller till Beijer Byggmaterial, Stockholm

Meritmind

Stockholm / Koncerncontroller / heltid / Sista ansökningsdag: 2019-07-22

null

Vi söker nu en engagerad och ambitiös Group Controller till Beijer Byggmaterial. Detta är en spännande och utvecklande roll för dig som vill arbeta självständigt med koncernredovisning och koncernrelaterade frågeställningar samtidigt som du får vara med och utveckla de övergripande ekonomiska processerna i ett spännande och dynamiskt bolag. Tjänsten innebär att du har ansvar för den konsoliderade rapporteringen för Beijerkoncernen i enlighet med gällande regelverk, samt är stöd i skatte- och redovisningsfrågor. Rollen är också viktig för utveckling av policies och riktlinjer för framtiden. Du kommer att rapportera till och arbeta nära koncernens CFO och ha stor variation i dina arbetsuppgifter.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Upprättar och analyserar konsoliderade bokslut, budget och prognoser
 • Ansvarar för att styra, och leda processen för Beijerkoncernens årsredovisningar inklusive hållbarhetsredovisningar
 • Upprättar årsredovisningar
 • Beijerkoncernens redovisnings-, IFRS- och K3-expert
 • Ansvarig för skattefrågor och inkomstdeklarationer
 • Ansvarar för kontoplan och konteringsanvisningar
 • Ansvarar för internkontroll av policies och riktlinjer
 • Analys och prognos av NWC
 • Utbildar / Fortbildar relevanta funktioner inom Beijer
 • Kravställare på Cognos
 • Deltar i och initierar interna utvecklingsprojekt
 • Driva förbättringsprocesser kopplat till förvärv, integration och avyttring av bolag
 • Kontinuerligt utveckla och driva rapporteringsfrågor mot verksamheten

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande med flera års erfarenhet av redovisning samt praktisk erfarenhet av koncernredovisning. Då du självständigt kommer att ansvara för koncernredovisningen och upprättande av årsredovisningar är det viktigt att du är trygg och självgående i din roll. Erfarenhet av koncernredovisningssystemet Cognos och redovisning enligt IFRS är mycket meritande. Erfarenhet av arbete med skattefrågor, förvärv och förbättringsprojekt värderas också högt.

Personliga egenskaper
Som person är du analytisk, kvalitetsmedveten, ansvars- och initiativtagande. Du är bra på att kommunicera i tal och skrift både på svenska och engelska. Du har en god pedagogisk förmåga och du tycker om att hjälpa andra att hitta lösningar på problem. Du tycker också om att arbeta med beslutsfattare och specialister på olika nivåer och engagerar dig gärna i olika projekt. Om du dessutom lockas av att ibland arbeta med vitt skilda saker kommer du att trivas i rollen som Group Controller inom Beijer Byggmaterial.

Vad erbjuder Beijer Byggmaterial dig?

 • ​Ansvarfull roll i stort, välkänt bolag med komplex ekonomi.
 • En roll med goda utvecklingsmöjligheter, där du kommer få sätta prägel på din roll.
 • Spännande förändringar i bolagsstrukturen där du kan vara med och påverka.

På Beijer strävar vi efter att ha gemensamma värderingar. De gemensamma värderingarna bidrar till en ambitionsnivå som i sin tur hjälper oss att nå bästa möjliga mål. Ett mål inom Beijer & koncernen är att alla anställda tillsammans ska bära en handlingskraft för att ständigt driva oss framåt. Detta sker genom att ta till vara på våra olikheter, sprida vår kunskap och erfarenheter och bära gemensamma värderingar. Som medarbetare på Beijer förväntas du att känna till och efterleva våra koncernvärderingar.

 • Vi agerar ansvarsfullt
 • Vi driver ständiga förbättringar
 • Vi värdesätter varandra

På Beijer är du också del i ett större nordiskt team, STARK Group.

Placeringsort: Häggvik, Sollentuna


Om Beijer
Beijer Byggmaterial AB är Sveriges största bygghandelskedja med 74 byggvaruhus över hela Sverige. Vi förser både byggproffs och hemmaproffs med byggmaterial, verktyg och tjänster av hög kvalitet. Beijer Byggmaterial omsätter nästan 7 miljarder SEK och har ca 1700 anställda. Beijer Byggmaterial ingår i STARK GROUP är Nordens största distributör och distributör av byggmaterial med verksamhet i Danmark, Grönland, Norge, Sverige och Finland. STARK GROUP erbjuder ett brett utbud av tjänster till både entreprenörer och professionella hantverkare. STARK GROUP äger STARK i Danmark och Grönland, Neumann Bygg i Norge, Beijer Byggmaterial i Sverige och STARK i Finland.

Välkommen med din ansökan!

Ansök till tjänsten här

Meritmind
About Meritmind 48 Articles
Meritmind utgår från CFO:ns ansvarsområde och hjälper till oavsett om du behöver utveckla era ekonomi- och styrprocesser, få stöd av en konsult under en period eller rekrytera in en ny medarbetare. Vill du dessutom vidareutveckla ditt team eller dig själv, så erbjuder vi ledarskapstjänster och möjligheter till kompetensutveckling via Meritmind Advance. Börjar det bli dags att se sig om efter ett nytt kvalificerat jobb inom ekonomi, är Meritmind också rätt ställe för dig.