Group Controller till Latour Industries

Meritmind

Göteborg / Controller / heltid / Sista ansökningsdag:

null

Vi söker nu en driven, kommunikativ och analytisk Group Controller till vårt kontor i Göteborg.

Vi söker dig som vill utvecklas, ta ansvar och vill arbeta både operativt och strategiskt i din roll som Group controller. Detta är en delvis en ny roll inom bolaget och här finns möjligheten att både påverka och utveckla! I den här rollen rapporterar du direkt till Latour Industries (LTI) CFO.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Bokslutsarbete, Controlling och analys av bolagen inom LTI
 • Ha löpande kontakt med bolagen i olika redovisnings-/bokslutsfrågor
 • Samordna och driva frågor inom controllerområdet
 • Vara super-user för AARO och kunna vara ett kommunikativt bollplank
 • Budget-/prognos-/ och månadsuppföljning
 • Kontinuerligt arbeta med viktiga KPIer och en kvalitativ rapportering
 • Uppföljning av KPIer och kontaktperson mot bolagen
 • Uppdatera och utveckla policies och processer
 • Sammanställa styrelsematerial och presentationer
 • Driva olika process- och digitaliseringsprojekt internt och mot bolagen
 • Nära samarbete med LTIs CFO inom olika arbetsområden, bl.a. förvärv av bolag

Utbildning och erfarenhet:

Vi söker dig med högskoleutbildning med inriktning mot ekonomi och redovisning samt minst 3-5 års relevant arbetserfarenhet gärna inom industriell verksamhet. Det meriterande om du har erfarenhet av arbete på ett huvudkontor samt viss kunskap om koncernredovisning. Du har ett stort digitaliserings/IT-intresse och kanske har du ett super-user ansvar på din arbetsplats idag. Du kan din redovisning och har förmågan att se bakom siffrorna, sammanställa avvikelser, göra analyser och dra slutsatser

Du är van vid att ha många kontaktytor, där det faller sig naturligt för dig att skapa och bygga affärsrelationer – både internt och externt.

Engelska och svenska behärskar du flytande i både tal och skrift. Du har även goda kunskaper i Excel och övriga Microsoft verktyg. Har du arbetat även i andra analysverktyg är det en stor fördel.

Egenskaper:

Vi ser att du är driven, analytisk och strukturerad. Du är trygg i dig själv och din yrkesroll och tar ansvar i ditt arbete. Du är självständig, initiativtagande och har en naturlig pondus. Du vågar fatta egna beslut och driva uppgifter till avslut.

Du uppskattar en roll där både operativt och strategiskt arbete är en del av din vardag.

I den här rollen söker vi dig som är kommunikativ och vill skapa och bygga relationer med andra bolag inom koncernen för få fram den information som krävs.

Vidare ser vi att du har en prestigelös och flexibel inställning, där du ser möjligheterna med att allt ännu inte är färdigt och på sin plats.  Du drivs av att kontinuerligt arbeta med förbättringar och effektiviseringar, kan grotta ner i detaljer men även lyfta blicken och se helheten och strategiskt.  Här finns för rätt person möjlighet att både kunna utvecklas i din roll, och på sikt inom Latourkoncernen.

Om Latour Industries
Latour Industries AB ägs av Investment AB Latour och utgör ett av fem rörelsedrivande helägda affärsområden. Latour Industries är ett investmentbolag verksamt inom verkstadsteknik och byggnadsautomation. Vår styrka är att utveckla och förädla bolag så att de når sin fulla potential. Vi arbetar också aktivt med att identifiera och förvärva nya bolag med tillväxtpotential. Genom vår långa erfarenhet från industrin och affärsutveckling bidrar vi till att varje affärsenhet utvecklas självständigt och stabilt. Vi står för ett omsorgsfullt ägande där vi tillför finansiella resurser och inspirerande ledarskap. Vi premierar individuellt entreprenörskap som leder till utveckling och ökar respektive enhets konkurrenskraft. Vårt mål är att varje bolag ska öka sin lönsamhet långsiktigt och varaktigt för att så småningom kunna utgöra stommen i nya affärsområden. Latour Industries har idag 11 affärsenheter med olika inriktning och 1 minoritetsinvestering. För mer information läs mer på https://latourindustries.se/

Välkommen med din ansökan!

Ansök till tjänsten här

Meritmind
About Meritmind 78 Articles
Meritmind utgår från CFO:ns ansvarsområde och hjälper till oavsett om du behöver utveckla era ekonomi- och styrprocesser, få stöd av en konsult under en period eller rekrytera in en ny medarbetare. Vill du dessutom vidareutveckla ditt team eller dig själv, så erbjuder vi ledarskapstjänster och möjligheter till kompetensutveckling via Meritmind Advance. Börjar det bli dags att se sig om efter ett nytt kvalificerat jobb inom ekonomi, är Meritmind också rätt ställe för dig.