Group Controller/Treasuryansvarig till IP-Only, Uppsala

Meritmind

Uppsala / Business controller / heltid / Sista ansökningsdag: 2017-10-07

null

IP-Only, ett spännande tillväxtföretag, söker dig som vill jobba affärsnära, varierat och vara delaktig i att utveckla en treasuryfunktion. Som Group Controller/Treasuryansvarig söker vi dig som vill vara med och göra skillnad i Sveriges häftigaste fibersatsning. Du ingår i ekonomiorganisationen, din närmaste chef är vår ekonomichef och din arbetsplats är centralt belägen nära järnvägsstationen i Uppsala.

Arbetsuppgifter som Group Controller/Treasuryansvarig:

 • Arbete med budget / prognos och finansiell affärsplanering
 • Ansvarig för treasuryaktiviteter såsom
  • Delaktig i hantering av extern finansiering och ansvar för likviditetsplanering på kort och lång sikt
  • Ansvarig för dotterbolagsfinansiering och stöd till dotterbolagen i frågor gällande finansiella risker och kapitalstrukturer, inklusive ansvar för koncernens cash pool.
  • Hantering av valuta- och räntederivat, garantier, panter, ställda säkerheter
  • Treasury policy och financial risk management
 • Ansvarig för tax compliance
 • Ansvarig för koncernintern prissättning och intern faktureringsrutin

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som är civilekonom, eller motsvarande, med praktisk erfarenhet av analys/ controlling, redovisning och rapportering. Lämplig erfarenhet är även en revisionsbakgrund. Meriterande för rollen är t ex tidigare erfarenhet av koncernredovisning, budget/prognos, internkontroll, internprissättning, finansiering, finansiella risker och hedging. Rätt person för rollen är intresserad av affären och har förmågan att klä affären i siffror. Du är van att arbeta i olika system, du har mycket goda Excelkunskaper och du är bra på att kommunicera på svenska och engelska både i tal och skrift.

Personliga egenskaper
IP-Only är ett värderingsstyrt företag där vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker dig som är en engagerad, driven och orädd person som har tydligt affärsfokus och du drivs av få vara med på en förändringsresa där du också har möjlighet att få vara med och påverka. Du är kommunikativ med en bra samarbetsförmåga och du arbetar lösningsorienterat genom att vara strukturerad och analytisk.

IP-Only erbjuder: En arbetsplats där våra medarbetare får utrymme att ta eget ansvar och egna initiativ. Vi tycker att det är viktigt att man ska trivas på jobbet, ha nära till skratt och vi är måna om att våra medarbetare skall få vardagen att gå ihop.

Placeringsort: Uppsala

Om IP-Only
Vi på IP-Only älskar det fria och öppna Internet. Vi är telekomutmanaren som digitaliserar hela Sverige. Vår passion är såväl tekniken som människorna som gör allt möjligt. Hos oss får våra kunder personlig och nära service och du som medarbetare har möjlighet att verka i en organisation som ser individen och där du kan påverka. Vi växer så det knakar och i dagsläget är vi ca 500 medarbetare med huvudkontor i Uppsala.

IP-Only startade sin verksamhet 1999 och byggde från början upp en verksamhet baserad på en övertygelse om Internet och IP som centrala bärare för all form av kommunikation. Över tid har man samlat kompetens och personer med kunskap och erfarenhet av att bygga och driva en komplett modern infrastruktur av fibernät, datacenter och tekniska tjänsteplattformar

Välkommen med din ansökan!

Ansök till tjänsten här

Meritmind
About Meritmind 40 Articles
Meritmind utgår från CFO:ns ansvarsområde och hjälper till oavsett om du behöver utveckla era ekonomi- och styrprocesser, få stöd av en konsult under en period eller rekrytera in en ny medarbetare. Vill du dessutom vidareutveckla ditt team eller dig själv, så erbjuder vi ledarskapstjänster och möjligheter till kompetensutveckling via Meritmind Advance. Börjar det bli dags att se sig om efter ett nytt kvalificerat jobb inom ekonomi, är Meritmind också rätt ställe för dig.