Group Financial Controller med IFRS-kompetens till Atlas Copco, Stockholm

Annons

Stepstone

Stockholms stad | Heltid,Tillsvidareanställd | Sista ansökningsdag: 2017-11-21

Nu söker vi en Group Financial Controller med fokus på IFRS till Atlas Copco i Sickla. Som Group Financial Controller kommer att rapportera till koncernredovisningschefen och ingå i ett team på 7 personer som arbetar med Atlas Copco-koncernens koncernredovisning. Konsolideringsenheten har som främsta funktion att producera kompletta och korrekta bokslut för Atlas Copco, som är noterat påNasdaq OMX. Avdelningen jobbar tätt ihop med koncernledningen, bolagets affärsområden, divisioner och ekonomipersonal globalt. I din roll som Group Financial Controller kommer du utöver att arbeta med IFRS-frågor att vara en operativ del av konsolideringsgruppen och medverka i större och mindre projekt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Arbeta med implementering av IFRS 16 Leasing
  • Säkerställa att koncernensredovisnings riktlinjer överensstämmer med IFRS-regelverket, med fokus på nya regler och bestämmelser de kommande åren
  • Säkerställa god kvalitet i rapporteringen och konsolideringen i enlighet med rapporteringskraven
  • Stödja operationella och legala avdelningar i redovisnings- och rapporteringsfrågor
  • Delta aktivt i arbetet med koncernens interimsrapporter och årsredovisningar
  • Tillsammans med övriga teamet utveckla och driva förbättrings- och effektiviseringsarbete

Kvalifikationer och erfarenhet

Vi söker dig som har akademisk examen och flera års erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete på ett IFRS-bolag och/eller som revisor från någon av de större revisionsbyråerna. Du bör vara väl insatt i regelverket, och eftersom du även kommer att delta i det operativa konsolideringsarbetet är det en merit om du har erfarenhet av konsolidering och rapportering på koncernnivå i ett internationellt bolag. Du är en god användare av system och har en hög nivå i Excel. Eftersom koncernspråket är engelska är det ett krav att du behärskar det i både tal och skrift.

Personliga egenskaper

För att trivas i den här rollen tror vi att du är en självgående och driven individ som vill förbättra och effektivisera. Du drivs av att arbeta mot deadlines, har en mycket god kommunikativ förmåga och ett systematiskt sinne. Du bör också stimuleras av att utvecklas och verka inom en internationell och föränderlig miljö.

Placeringsort: Stockholm

Om Atlas Copco

Atlas Copco grundades 1873 och är en världsledande leverantör av hållbara produktivitetslösningar. Gruppen erbjuder kunder innovativa kompressorer, vakuum-lösningar och luftbehandlingssystem, anläggnings- och gruvutrusning, industriverktyg och monteringssystem. Vi har mer än 44 000 hängivna medarbetare runt om i världen. Produkter och service säljs i mer än 180 länder och Gruppen omsatte 2016 över 101 miljarder SEK. Under 2018 förväntas gruv- och anläggningsverksamheten avknoppas och listas under namnet Epiroc på Nasdaq OMX.

I denna rekryteringsprocess samarbetar Atlas Copco med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Magnus Åberg på 070-981 77 51. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 4 september 2017. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Välkommen med din ansökan!

Sökord: Financial controller, Finance control, Accounting controller, Accounting specialist, Accountant, Accounting manager, Head accountant, FP&A, Controller, Financial manager, Finance manager, redovisningsekonom, redovisningsansvarig, redovisningschef, redovisningsspecialist

Välkommen med din ansökan!

Ansök till tjänsten här

Stepstone
About Stepstone 2077 Articles
StepStone är sajten där chefer och specialister hittar sitt nya jobb. Vi har skapat en mötesplats där du som rekryterare eller arbetsgivare enklare kan hitta rätt kandidat genom en rad olika skräddarsydda annonslösningar för ditt rekryteringsbehov.