Group Financial Controller till Ratos, Stockholm

Meritmind

Stockholm / Controller / heltid / Sista ansökningsdag: 2021-04-10

null

Vill du fortsätta utvecklas inom komplexa redovisnings- och rapporteringsfrågor? Vi rekryterar nu för Ratos räkning rollen som Group Financial Controller till Ratos huvudkontor. Som Group Financial Controller kommer du att arbeta i ett sammansvetsat team på finansavdelningen som hanterar frågor kopplade till redovisning, bokslutsarbete, inrapportering och konsolidering samt analys. I rollen kommer du att samarbeta med Ratos portföljbolag och arbeta med att effektivisera rutiner och processer kopplade till deras inrapportering. Du kommer även att hantera vissa Treasury rutiner i tjänsten. Ratos lägger en stort vikt vid din personlighet och som person har du ett intresse för redovisning och vill fortsätta bygga på din kompetens inom området. Du är mån om att din leverans håller högsta kvalitet och lägger upp ditt arbete systematiskt. Som Group Financial Controller kommer du att rapportera till Ratos CFO och sitta på vårt kontor i centrala Stockholm.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden som Group Financial Controller:

 • Driva den legala och operativa konsolideringen
 • Säkerställa att den interna och externa rapporteringen sker enligt avsatt deadline
 • Delaktig i gruppens leverans av månad-, kvartal- och årsbokslut enligt IFRS
 • Delaktighet i löpande förbättringsprojekt vad gäller rapportering- och redovisningsprocessen
 • Arbeta nära portföljbolagen och Group Business Control för att skapa enlighet och effektivitet i ekonomiarbetet
 • Prognoser och budget
 • Diverse projekt och ad-hoc analyser
 • Bistå Treasury funktionen med vissa arbetsuppgifter

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig med en högskoleexamen inom ekonomi, gärna med inriktning mot redovisning. Du har mellan 2-5 års erfarenhet av arbete inom koncernredovisning eller revision där du kommit i kontakt med hela processen kring månads- och årsbokslut. Du har hanterat frågor kopplade till koncernredovisning och har stått på regelverksfrågor kopplade till IFRS. Tidigare har du också varit involverad i arbetet kring årsredovisning. Du har satt dig in i månadsrapportering och är van vid att hantera olika ad-hoc projekt kopplat till redovisning och rapportering. Du är snabblärd inom olika IT-system och vass på Excel. Du uttrycker dig obehindrat både på svenska och engelska i tal och skrift.

Personliga egenskaper
För att trivas i rollen som Group Financial Controller är du en person som har ett högt eget driv och fokuserar på att nå uppsatta deadlines. Du är ordentlig och noggrann i ditt arbete och sätter högt värde på att inte missa viktiga detaljer. Vidare har du en ödmjuk inställning till ditt arbete och vill vara del av en sammarbetsorienterad organisation. Du trivs i en roll där det både ställs krav på att vara noga med detaljer, samtidigt som du har en förmåga att greppa helheten. Du är trygg i dig själv, kan hålla fokus även när det är mer att göra samt tycker om att sätta din egen planering och prioritering.

Vad erbjuds du i rollen på Ratos?

 • En utvecklande roll på ett börsbolag i en spännande fas
 • En position där du får arbeta tätt tillsammans med Ekonomichef och CFO
 • En roll där du samarbetar och stöttar flera portföljbolag i frågor kopplade till koncernrapportering och koncernredovisning
 • Ett bolag där arbetsklimatet är dynamiskt och snabbrörligt. Du kommer att vara del i ett team där alla hjälps åt och driver mot samma mål.

Placeringsort: Stockholm

Om Ratos
Ratos är en bolagsgrupp bestående av 11 bolag uppdelade i tre affärsområden; Construction & Services, Consumer & Technology och Industry. Vår affärsidé är att utveckla medelstora bolag med huvudkontor i Norden, som är eller kan bli marknadsledande. Vi gör det möjligt för självständiga medelstora bolag att utvecklas snabbare genom att vara del av någonting större. Fokus på människor och ledarskap samt kultur och värderingar är centrala delar av Ratos. Allt vi gör bygger på Ratos kärnvärden: Simplicity, Speed in Execution och It’s all about People. Ratos organisation består i dagsläget av ca 20 medarbetare. För mer information: www.ratos.se

Välkommen med din ansökan!

Ansök till tjänsten här

Meritmind
About Meritmind 78 Articles
Meritmind utgår från CFO:ns ansvarsområde och hjälper till oavsett om du behöver utveckla era ekonomi- och styrprocesser, få stöd av en konsult under en period eller rekrytera in en ny medarbetare. Vill du dessutom vidareutveckla ditt team eller dig själv, så erbjuder vi ledarskapstjänster och möjligheter till kompetensutveckling via Meritmind Advance. Börjar det bli dags att se sig om efter ett nytt kvalificerat jobb inom ekonomi, är Meritmind också rätt ställe för dig.