Gruppchef för Accounts Payable till DHL Freight

Meritmind

STOCKHOLM / Chef / heltid / Sista ansökningsdag: 2021-03-12

null

Söker du en roll som präglas av att driva förändring och av att utveckla dina medarbetare. DHL Freight söker en gruppchef till redovisningsgruppen för leverantörsreskontra/AP, med titeln Purchase to Pay Manager. Här får du chansen att arbeta på ett av de ledande företagen i världen inom logistik med goda utvecklingsmöjligheter och på en arbetsplats som präglas av miljötänk och god stämning!
Som gruppchef ansvarar du för ett team på fem personer och rapporterar till Head of Accounting DHL Freight. Tjänsten är lokaliserad till huvudkontoret i Frösunda, Solna.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Effektivisera och kvalitetssäkra processerna inom Accounts Payable samt medverka till best practice
  • Leda och prioritera arbetsuppgifterna inom teamet
  • Löpande kommunikation med interna funktioner och externa partners
  • Kontakt med och kravställning mot SSC
  • Säkerställa att teamet förser interna och externa kunder med professionell service
  • Säkerställa att bokföringsunderlag i huvudboken bokförs korrekt och inom rimliga tidsramar
  • Intercompany-koordinering

Kvalifikationer och erfarenhet:
Vi söker dig som har minst 5 års erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete och erfarenhet av arbetsledning samt process- och systemorienterat förbättringsarbete. Gärna från en större organisation.
Det är ett krav med högskoleexamen inom ekonomi. Du har goda kunskaper i både svenska och engelska, i såväl tal som skrift och är även van att arbeta i Excel samt i större affärs- och ekonomisystem. Det är meriterande om du har arbetat mot outsourcingpartners tidigare och vi ser det också som positivt om du har erfarenhet av Oracle och/eller Basware.

Personliga egenskaper:
Rollen som gruppchef präglas mycket av att driva förändring och att utveckla gruppen och funktionen. Vi är stolta över att hålla en hög servicenivå internt. Rollen innefattar många kontaktytor och du behöver därför ha en god kommunikativ förmåga. För att trivas behöver du ha både driv och en lösningsorienterad inställning. Vi ser också gärna att du har ett intresse för processer och IT-system eftersom du i rollen kommer att vara den som bl a leder uppgraderingar och nya systemimplementeringar för leverantörsreskontran.

DHL Freights erbjuder:
Vi på DHL trivs och många av oss har jobbat här länge. Vi är ett företag som ser våra medarbetares utveckling och potential – vi vågar satsa på våra medarbetare! I det stora globala, och internationella bolaget som vi är, har vi en härlig teamkänsla med familjär stämning där vi respekterar varandra. Här finns mycket medarbetarengagemang samt humor och vi tycker om att fira våra framgångar. Vi är certifierade i Top Employer vilket innebär att vi är en arbetsgivare som erbjuder den bästa arbetsmiljön för medarbetare att utvecklas både professionellt och personligt. Miljö och hållbarhet är viktigt för oss, vi arbetar ständigt med att utvecklas för att ligga i framkant, vilket uppmärksammas och ger resultat. Vi tar ansvar och blev bland annat utsedda till bransch vinnare av Sustainable Brand Index B2B för tredje året i rad.

Placeringsort: Solna

Om företaget:
DHL är marknadsledande inom logistikbranschen och är ”logistikbolaget för hela världen”. DHL erbjuder expertis inom internationell express-, flyg- och sjöfrakt, väg- och tågtransport, kontraktslogistik samt internationella brevtjänster. Med ett globalt nätverk som består av mer än 220 länder och territorier och med 470 000 medarbetare över hela världen erbjuds kunder högsta kvalitet kombinerat med god lokal kännedom. Allt för att på bästa sätt kunna tillgodose kundens behov av tjänster som täcker hela varuflödeskedjan. DHL tar sitt sociala ansvar genom att löpande arbeta med åtgärder för att minska klimatpåverkan och genom att bidra med katastrofhantering samt utbildning. DHL i Sverige har ca 4000 medarbetare och 60 kontor, terminaler och stationer runt om i Sverige. Våra kunder är viktiga för oss och varje kontakttillfälle som en kund har med DHL ska vara kopplad till en positiv känsla.

Välkommen med din ansökan!

Ansök till tjänsten här

Meritmind
About Meritmind 77 Articles
Meritmind utgår från CFO:ns ansvarsområde och hjälper till oavsett om du behöver utveckla era ekonomi- och styrprocesser, få stöd av en konsult under en period eller rekrytera in en ny medarbetare. Vill du dessutom vidareutveckla ditt team eller dig själv, så erbjuder vi ledarskapstjänster och möjligheter till kompetensutveckling via Meritmind Advance. Börjar det bli dags att se sig om efter ett nytt kvalificerat jobb inom ekonomi, är Meritmind också rätt ställe för dig.