Gruppchef för leverantörs­reskontra till ICAs Shared Service Center i Västerås

Meritmind

Västerås / Redovisningschef / heltid / Sista ansökningsdag: 2020-01-31

null

Är du teamfokuserad och utvecklingsorienterad? Vill du utvecklas i din ledarroll tillsammans med ICA Affärsservice? Då kan det vara dig vi söker.

Inom Shared Service finns fyra leverantörsreskontragrupper som har ICAs butiker och bolag som interna kunder. Medarbetarna hanterar fakturor i workflow och viss redovisning i Agresso. De har dagliga kontakter med sina leverantörer, kunder och likvidgruppen i huset.

Ditt fokus blir teamet, medarbetarna och er kontinuerliga utvecklingsresa.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Du har personal-, resultat- och verksamhetsansvar för din grupp om ca tio medarbetare. I det ligger att säkerställa kompetens och leverans samt att skapa förutsättningar att utveckla verksamheten vidare med kvalitet och effektivitet. Exempelvis genom:

  • Dagliga styrmöten med din grupp
  • Vara närvarande och delaktig som bollplank och stöd
  • Delta i ICA Affärsservices utveckling av rutiner och teknikstöd
  • Driva gruppens frågor samt implementera förändringar
  • Coacha medarbetare och hålla utvecklingssamtal, lönesamtal etc

Kvalifikationer och erfarenhet
För att kunna stötta i dina medarbetares processer och samarbetet med övriga avdelningar är det viktigt att du har en bakgrund inom ekonomi och även en ekonomiutbildning på högskolenivå eller motsvarande.

Vi ser helst att du har erfarenhet av en chefsroll med personalansvar. Alternativt kanske du utövat ditt ledarskap genom att driva projekt, team eller processer eller liknande.

Meriterande vore om du varit i miljöer med volymmässigt stora processer och många snittytor t ex redovisningsbyrå, shared service center eller storbolags reskontra.

Personliga egenskaper
ICA är i en fas där stor nyfikenhet finns kring nya tekniker, robotisering och över huvud taget att bygga bättre processer. Lika öppen som du är för dessa möjligheter, lika mån är du om att dina medarbetare är med på resan och känner trygghet. Du är lyhörd och stabil och ser till att ni som grupp håller fokus lika väl som vågar lyfta idéer.

Skulle du se dig själv som modig och ifrågasättande så är det ingen nackdel, vare sig för din grupp eller ICA Affärsservice.

Vad erbjuder företaget dig?

Du kommer till en verksamhet som ligger långt framme i fråga om digitala och robotiserade applikationer i administrativa verksamheter. Samtidigt finns ett tydligt och starkt fokus på medarbetares utveckling och möjliga karriärvägar. Din arbetsplats finns i öppna, moderna kontor centralt i Västerås, bara ett par minuter från tåg- och busstation.

Tjänsten är inte förknippad med resor men ibland behöver du besöka huvudkontoret i Solna eller någon av era leverantörer och kunder.

Därutöver har ICA naturligtvis en modern syn på flexibel arbetstid och friskvård samt ekonomiska personalförmåner.

Tjänsten är en tillsvidareanställning.

Placeringsort Västerås


Om företaget
På ICA Affärsservice finns en spännande blandning av den stora koncernens styrka med den enskilda handlarens entreprenörsanda. Här finns också en unik möjlighet att lära känna många olika branscher. Man är i ständig förändring och det händer alltid nya saker vilket leder till utvecklande arbetsdagar. ICA ligger i framkant när det gäller många områden och ICA Affärsservice satsar hela tiden på innovation inom ekonomi- och lönetjänster för framtiden.

Som en del av ICA Affärsservice kommer du att arbeta tillsammans med många engagerade kollegor som är professionella, mycket kompetenta och sätter en stolthet i att alltid göra sina kunders vardag enklare. Vill du, så finns fantastiska möjligheter att utvecklas med ICA.

ICA ska spegla företagets kunder såväl som samhället i stort och är beroende av medarbetare med olika kompetenser. Man strävar därför efter att anställa människor med olika bakgrund och värdesätter den kunskap och erfarenhet det medför.

ICA värnar också om goda arbetsmiljöförhållanden och har som målsättning att ha totalt rökfria arbetsplatser. Drogtester kommer att vara en del av anställningsförfarandet.

Unionens fackliga kontaktperson på ICA är Ann Lindh, 021-19 48 15. Akademikerföreningen kontaktas via mail akademikerforeningen@ica.se.


Välkommen med din ansökan!

Ansök till tjänsten här

Meritmind
About Meritmind 44 Articles
Meritmind utgår från CFO:ns ansvarsområde och hjälper till oavsett om du behöver utveckla era ekonomi- och styrprocesser, få stöd av en konsult under en period eller rekrytera in en ny medarbetare. Vill du dessutom vidareutveckla ditt team eller dig själv, så erbjuder vi ledarskapstjänster och möjligheter till kompetensutveckling via Meritmind Advance. Börjar det bli dags att se sig om efter ett nytt kvalificerat jobb inom ekonomi, är Meritmind också rätt ställe för dig.