Gruppchef för redovisning till WSP, Stockholm

Meritmind

Stockholm / Redovisningschef / heltid / Sista ansökningsdag: 2019-10-12

null

Till WSPs grupp för redovisning söker vi nu en gruppchef. Vi söker dig som vill driva förändring och utveckling inom redovisning. Som gruppchef för redovisning hos WSP blir du en del av en stor ekonomifunktion med nära koppling till verksamheten. I rollen ansvarar du för arbetsledning av 6 operativa redovisningsekonomer och rapporterar till övergripande Redovisningschef. WSP sitter i fina lokaler vid Gullmarsplan, Stockholm.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Leda och fördela arbetet för 6 direktrapporterande
  • Uppföljning av att redovisningen i bolagen motsvarar kraven på intern och extern rapportering
  • Kvalitetssäkra bokslut och legala krav
  • Rapportering till WSPs huvudkontor i Kanada, i Hyperion (HFM)
  • Ansvara för ad hoc-analyser gällande redovisning
  • Delta alternativt driva förbättrings- och effektiviseringsprojekt gällande rapportering och redovisning inom avdelningen och inom organisationen
  • Delta i projekt för nytt ERP system
  • Förbereda och samordna interna- och externa revisioner

Kvalifikationer och erfarenhet
Du har i grunden en akademisk ekonomexamen med flerårig erfarenhet inom ekonomiområdet på ett större bolag, med mycket god förståelse för redovisning och rapportering i en internationell miljö. Du har en tydlig bild av hur välfungerande redovisnings- och rapporteringsprocesser ser ut och dokumenterad ledarskapserfarenhet. Du kan jobba proaktivt och ta initiativ i ditt arbete. Du är strukturerad med en god administrativ förmåga och har generellt goda systemkunskaper. Erfarenhet av rapportering i Hyperion (HFM) är meriterande. Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som har en positiv lösningsorienterad inställning till ditt arbete. Rollen kräver god samarbetsförmåga och en förmåga att omsätta övergripande koncept till konkreta processer, rutiner och arbetssätt. Du är tydlig i din kommunikation och är fokuserad på målen du sätter upp. Ditt arbetssätt präglas av hög integritet och du är service-minded i din dialog med organisationen.

 Placeringsort: Stockholm
Om WSP
WSP är ett globalt analys- och teknikföretag som erbjuder konsulttjänster för hållbar samhällsutveckling inom Hus & Industri, Transport & Infrastruktur samt Miljö & Energi. Bredd och mångfald kännetecknar våra medarbetare, kompetensområden, kunder och typer av uppdrag. WSP finns i 40 länder på över 550 kontor i Afrika, Asien, Europa, Nordamerika och Oceanien. Koncernen har 48 000 medarbetare i världen, i Sverige är vi omkring 4 200. Följ oss gärna på WSP Sverige (LinkedIn), WSP Sverige (Facebook), eller @lifeatwspsverige(Instagram) för en närmare inblick i vår verksamhet samt hur en dag i arbetet kan se ut för våra medarbetare. Läs mer på www.wsp.com.

Välkommen med din ansökan!

Ansök till tjänsten här

Meritmind
About Meritmind 49 Articles
Meritmind utgår från CFO:ns ansvarsområde och hjälper till oavsett om du behöver utveckla era ekonomi- och styrprocesser, få stöd av en konsult under en period eller rekrytera in en ny medarbetare. Vill du dessutom vidareutveckla ditt team eller dig själv, så erbjuder vi ledarskapstjänster och möjligheter till kompetensutveckling via Meritmind Advance. Börjar det bli dags att se sig om efter ett nytt kvalificerat jobb inom ekonomi, är Meritmind också rätt ställe för dig.