Handläggare inom krav och inkasso till finansbolag i Stockholm

Meritmind

STOCKHOLM / Bank, finans & försäkring / visstid / Sista ansökningsdag:

null

Nu söker vi en handläggare till vår kund i Stockholm. Vår kund är ett finansbolag och du kommer att arbeta som handläggare inom krav och inkasso. Tjänsten är ett konsultuppdrag som beräknas starta i oktober och pågå ca 6 månader initialt. Möjlighet till förlängning finns. Intervjuer beräknas starta i aug/sept 2020.

Arbetsuppgifter:

Tjänsten som handläggare är placerad inom bolagets kreditavdelning där du kommer handlägga avtal för företag och privatpersoner med betalningssvårigheter. Finansieringsformerna är framförallt avbetalning, leasing, hyra, kort samt blancolån.

Handläggarens främsta arbetsuppgifter är:

  • Aktiv telefonbearbetning av kunder med betalningsproblem
  • Grundläggande analys av kundens ekonomiska situation
  • Träffa ”rätt” betalningsuppgörelse med kunden
  • Uppföljning av att träffade uppgörelser fullföljs
  • Försäljning av objekt via auktionsfirmor
  • Kontakt med ombud

Viktigt är att du trivs i en roll som kombinerar både administration och kundkontakt, då du arbetar lösningsorienterat för att nå överenskommelser med så många slutkunder som möjligt.

Vi tror att du?

Vi ser gärna att du har erfarenhet av kravarbete, kundservice och är van med att använda telefon och dator som arbetsredskap. Just nu pågår ett arbete inom avdelningen där man tittar på arbetsätt och arbetsprocesser vilket gör att man har möjlighet att ingå och medverka i olika utvecklingsprojekt. Rapporteringsansvar ingår i tjänsten.

För att trivas i rollen som handläggare hos vår kund tror vi att du är resultatinriktad, fokuserad och tålmodig. Du uppskattar utmaningen i att lösa kunders betalningsproblem på ett sätt som gagnar både kund och företaget. Vi ser att du har en fallenhet för att dra slutsatser rörande kunders återbetalningsförmåga samt har skinn på näsan och inte är rädd att ställa krav när det behövs.  Det är en fördel om du har tidigare kunskaper i ekonomi och/eller juridik med inriktning krav och indrivningsprocesser.

Förändring och nya arbetsuppgifter är en naturlig del i din vardag där du gärna tar på dig nya uppdrag i positiv anda. Vi vill att du är en lagspelare ut i fingerspetsarna som aldrig tvekar att hjälpa dina kollegor.

För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig konsultchef på Meritmind, Niclas Persson på 0708-970011 alt niclas.persson@meritmind.se. Intervjuer och urval kommer att starta i aug/sept, men skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Välkommen med din ansökan!

Ansök till tjänsten här

Meritmind
About Meritmind 53 Articles
Meritmind utgår från CFO:ns ansvarsområde och hjälper till oavsett om du behöver utveckla era ekonomi- och styrprocesser, få stöd av en konsult under en period eller rekrytera in en ny medarbetare. Vill du dessutom vidareutveckla ditt team eller dig själv, så erbjuder vi ledarskapstjänster och möjligheter till kompetensutveckling via Meritmind Advance. Börjar det bli dags att se sig om efter ett nytt kvalificerat jobb inom ekonomi, är Meritmind också rätt ställe för dig.