Här är företagen CFO:n helst anlitar

Under två veckor i december och två veckor i januari lade vi ut en omfattande enkät på CFOworlds nyhetssajt. Resultatet blev mer än godkänt. Totalt 382 personer, ekonomiproffs på en rad företag och organisationer, deltog i enkäten. Frågorna bestod till största delen av flervalsfrågor, men även en stor del öppna frågor.

När CFOworld bad ekonomicheferna välja de leverantörer de helst anlitar inom sex olika kategorier skilde sig svaren inte mycket ifrån varandra mellan större och mindre bolag. Stora, etablerade, namnkunniga företag blev favoriterna.

Det är tydligt att personlig service och pålitlighet är viktigt för CFO:n. Helst både bredd och djup i produktutbudet och gärna även ett globalt kontaktnät – för att maximera de erfarenheter man vill dra nytta av.

Modern teknik är också något de vinnande företagen tillhandahåller, oavsett om det gäller att rädda företagshemligheter i en borttappad smartphone eller att presentera en spännande webbaserad utbildning.

Hantera risker av olika slag är något som CFO:n måste vara allt mer skicklig på, men också här kan vinnarna bistå företagen på olika sätt.

Genom att analysera, agera bollplank, försäkra, eller pröva juridiskt så hjälper CFOworlds vinnande partners sina klienter till en mer framgångsrik framtid. Varje dag.

Välj kategori nedan för att se hela topplistan.


Bra, kunnig personal är a och o för en verksamhet. Rekryteringsföretagen har här en nyckelroll. Favoriten hos CFO:n totalt och i de mindre bolagen är Manpower. På andra och tredje plats kommer Poolia och Proffice/Dfind. Meritmind är den rekryterare som de största bolagen helst anlitar.

Årets rekryteringsföretag
1. Manpower
2. Poolia
3. Proffice/dfind
4. Meritmind
5. Adecco

Stora eller mindre företag, Handelsbanken är den bank som ligger i topp när CFO:erna får välja vilken de helst anlitar. SHB är en van pristagare, kunder på både företags- och privatsidan rankar den högst med jämna mellanrum. På andra plats kommer SEB, därefter Nordea.

Årets bank
1. Handelsbanken
2. seb
3. nordea
4. swedbank
5. danske bank

Man kan inte försäkra sig mot allt, men när det gäller är Länsförsäkringar det försäkringsbolag som flest CFO:s helst anlitar, visar årets undersökning. På andra plats kommer If, sedan Trygg Hansa. Skiljer man ut de största bolagen hamnar i stället If högst upp.

Årets försäkringsbolag

1. Länsförsäkringar
2. If
3. Trygg-Hansa
4. Skandia
5. Zurich

PwC är den revisionsbyrå som levererar
när det gäller, anser flest av de tillfrågade i CFOworlds undersökning. Ernst & Young kommer på andra plats och KPMG är trea på listan. Ser man till de största bolagen hamnar E&Y högst upp.

Årets revisionsbyrå

1. PwC
2. Ernst & Young
3. KPMG
4. Deloitte
5. BDO

Årets advokatbyrå
Börsintroduktioner, arbetsrätt eller fusioner. En advokatbyrå ska vara som en trygg hand att hålla i både soliga och stormiga dagar. Vinge är den advokatbyrå som fått flest röster i CFOworlds undersökning. Tvåa och trea kom Mannheimer & Swartling respektive Lindahl.

1. Vinge
2. Mannheimer & Swartling
3. Lindahl
4. Setterwalls
5. Glimstedt

Affärssystem är den investering många kommer att lägga en del av sin budget på detta år, visar CFOworlds undersökning. SAP är den leverantör som flest ekonomiproffs håller som favorit.

Årets affärssystem

1. SAP
2. Visma
3. Microsoft
4. IFS
5. Hogia