Här är sakerna du bör göra som ny chef

Det första man bör göra som ny chef är att se till att teamet fungerar bra. Ett misstag många nya chefer gör är att omedelbart kasta sig in i att nå uppsatta mål, skriver tidningen Chef.

Harvard Business Review har listat några punkter som nya chefer och ledare bör tänka på innan de sätter igång med något annat. Tidningen Chef har sammanfattat listan, här är är råden i korthet:

Lär känna varandra. Sociala aktiviteter, team-building-övningar, en runda där alla får berätta hur de har det. Se till att medarbetarna känner varandra innan ni fokuserar på jobbpratet.

Visa vad du står för. Berätta vad som ligger bakom dina beslut, vilka prioriteringar du har och hur du kommer utvärdera medarbetarna. Så vet de vad som förväntas.

Berätta hur du vill att teamet ska jobba. Glöm inte att berätta för nya medarbetare om mötesrutiner etcetera så alla känner sig inkluderade.

Sätt nya eller förtydliga redan satta mål.

Håll dörren öppen. Överkommunicera heller än tvärtom.Ta hem en tidig seger. Att hitta och lösa ett problem som får tydlig effekt tidigt visar att du får saker gjorda