Hästens Sängar AB söker en ekonomichef

Annons

Stepstone

Köping | Heltid | Sista ansökningsdag: 2017-10-29

Hästens Sängars målsättning är att förbättra livskvaliteten hos människor- visst låter det spännande? Meritmind rekryterar nu för Hästens räkning deras nya ekonomichef och söker dig som vill vara med och se till att uppnå detta mål. Som ekonomichef på Hästens kommer du spela en aktiv roll i ett globalt IT- och finansteam och vara ansvarig för redovisning, analys av resultat- och balansräkning, budget och årsredovisning för de svenska bolagen.

Till din hjälp har du ett team om fyra personer bestående av en redovisningsekonom, två ekonomiassistenter och en produktionscontroller.

Tjänsten innebär visst resande både inom Sverige och internationellt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Årsbokslut och upprättande av årsredovisning
 • Månatlig framtagning och analys av resultat och balansräkning
 • Linjechef för fyra direktrapporterande medarbetare
 • Del av ledningsgrupp för produktionsenheten
 • Delaktig och drivande i diverse olika projekt både inom Sverige och globalt
 • Support i frågor gällande redovisning, skatt och moms, processer och SAP
 • Nära kontakt med revisorer
 • Inkomstdeklaration

Erfarenhet och kvalifikationer

Du har en universitetsexamen inom redovisning och 5-10 års relevant arbetslivserfarenhet, med fördel från en internationell verksamhet. Du har också erfarenhet från producerande bolag och därmed produktionsekonomi, samt arbete som linjechef och en förmåga att föra diskussioner på ledningsgruppsnivå. Vidare är du van att arbeta i SAP samt har goda kunskaper i engelska och svenska, både muntligt och skriftligt.

Personliga egenskaper

Vi söker dig med stark analytisk förmåga som trivs i en föränderlig verksamhet med en informell arbetsplatskultur. Förutom det kräver rollen även ett strukturerat arbetssätt för att bibehålla tempo och kontroll över dina ansvarsområden. Du är detaljorienterad, organiserad och prioriterar med lätthet mellan viktiga och brådskande uppgifter och kan därför leverera med kvalitet inom tighta deadlines. Du kan förklara ekonomi för medarbetare på olika nivåer.

Placeringsort: Köping

Om Hästens Sängar AB

Sedan starten 1852 har Hästens mål varit att tillverka de absolut bästa sängarna i världen. I vår fabrik i Köping har sömnmakare förfinat vårt hantverk under generationer. Varje säng är skräddarsydd för hand med hjälp av enbart naturmaterial av högsta kvalitet. Det är detaljerna som gör skillnaden i vårt arbete att hjälpa människor sova bättre så att de kan leva sina liv fullt ut. Med verksamhet i 37 länder och över 270 återförsäljare i Europa, Asien och USA har det lilla familjeföretaget vuxit till en global producent och återförsäljare av premiumsängar. Läs mer om företaget här: http://www.hastens.com

I denna rekryteringsprocess samarbetar Hästens med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Anna Haga på 0702-01 03 55. Intervjuer och urval sker löpande och denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Välkommen med din ansökan!

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan:

 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det endast är möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

Sökord: ekonomianvarig, ekonomichef, redovisning, analys, koncern

Välkommen med din ansökan!

Ansök till tjänsten här

Stepstone
About Stepstone 535 Articles
StepStone är sajten där chefer och specialister hittar sitt nya jobb. Vi har skapat en mötesplats där du som rekryterare eller arbetsgivare enklare kan hitta rätt kandidat genom en rad olika skräddarsydda annonslösningar för ditt rekryteringsbehov.