Head of Accounting and Consolidation till Tethys Oil, Stockholm

Tethys Oil | Stockholm | Sista ansökningsdag: 2021-07-09

Känner du dig som mest inspirerad när du får arbeta i internationella bolagsmiljöer? Tycker du dessutom om att få arbeta i en roll där du har en stor möjlighet till att påverka och strukturera? Vi rekryterar nu för Tethys Oil en Head of accounting and consolidation som kommer få en nyckelroll på bolagets finansfunktion. Som Head of Accounting and consolidation kommer du att ansvara för bokslutsarbetet kopplat till koncernen samt koncernkonsolidering. Du kommer att hantera rutiner och policys kopplat till frågor om internkontroll, koncernmellanhavanden samt skatt- eller momsfrågor. Du har erfarenhet att tolka IFRS-regelverket och har varit delaktig i olika typer av koncernrapportering. Du kommer även vara en nyckelanvändare och administratör av bolagets rapporteringssystem. Tethys Oil är ett svenskt energibolag med majoriteten av sin verksamhet belägen i Oman. Tethys Oil inriktar sig på prospektering och produktion av olja och är en av Omans största licensinnehavare. Du kommer arbeta på Tethys Oils kontor på Blasieholmen i centrala Stockholm. Som Head of Accounting and consolidation kommer du samarbeta nära med de övriga tre medarbetarna på finansavdelningen samt rapportera direkt till CFO.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden som Head of Accounting and Consolidation:

 • Framtagning av koncernens månads-, kvartals- och årsbokslut
 • Delta aktivt i arbetet med koncernens kvartalsrapporter och årsredovisningar
 • Intercompany-avstämningar och koncernkonsolidering
 • Ansvarig för kontoplan för koncernens bolag
 • Planering för- och implementering av koncernredovisningsprinciper
 • Säkerställa god kvalitet i rapporteringen i enlighet med rapporteringskrav (IFRS och K3)
 • Kravställning och utveckling av rapporteringssystem (ERP samt konsolideringssystem)
 • Skatte- och momsfrågor kopplat till koncernen
 • Framtagande av rutiner, processer och policys kopplade till internkontroll

Kvalifikationer och erfarenhet:
Vi söker dig med en universitetsexamen inom ekonomi och minst 4-5 års erfarenhet från revision och/eller några års operativ erfarenhet av koncernredovisning och koncernrapportering. Du har gedigen kunskap inom redovisning och har granskat och/eller arbetat med konsolidering och justeringar enligt IFRS. Du har varit delaktig i arbetet kopplat till årsredovisning och har erfarenhet av att arbeta i börsnoterade bolag. Har du kommit i kontakt med redovisning av joint ventures/joint operations tidigare är det fördelaktigt. Du har mycket goda kunskaper inom Excel samt övriga Office-paketet. Slutligen uttrycker du dig obehindrat på engelska och svenska, i tal och text.

Personliga egenskaper:
För att trivas i rollen som Head of Accounting and consolidation är du en strukturerad och samvetsgrann person. Du trivs i positioner där du får stort ansvar, får agera som problemlösare och gillar att jobba med nya och varierande frågeställningar. Eftersom företaget befinner sig i en stark tillväxtfas, är du flexibel i ditt sätt att arbeta, utvecklingsorienterad och är van att anpassa dig efter olika omständigheter. Du är duktig i din kommunikation och kan resonera och argumentera för din sak i olika forum.

Placeringsort: Stockholm

Vad erbjuds du hos Tethys Oil?

 • Att arbeta i en nyskapad tjänst i ett kraftigt växande företag
 • Att få stort ansvar i att strukturera och organisera frågor kopplade till koncernkonsolidering, internkontroll samt rapportering
 • Stor möljlighet till utveckling och vidareutbildning
 • En nyckelroll där du samarbetar tätt med CFO och ledningsfunktioner

Om Tethys Oil:
Tethys Oil är ett svenskt energibolag med inriktning på prospektering och produktion av olja. Tethys Oils kärnområde är Sultanatet Oman, där Tethys Oil till ytan är en av landets största licensinnehavare. Koncernen har totalt ca 25 anställda varav merparten arbetar på kontoret i Muskat, Oman. Huvudkontoret ligger i centrala Stockholm och är arbetsplats för 10 personer. Tethys Oil omsatte ca 1 miljard SEK 2020 och är börsnoterat på Nasdaq Stockholm (TETY) med ett börsvärde på ca 2,2 miljarder SEK.

Läs mer på www.tethysoil.com

I denna rekryteringsprocess samarbetar Tethys Oil med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind Casper von Sivers 08-128 567 29. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan

 • Se till att namn, telefonnummer och e-post finns med i ditt CV.
 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument, så sätt samman CV och eventuellt personligt brev i samma dokument.
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

Välkommen med din ansökan!

Ansök till denna tjänst: Head of Accounting and Consolidation till Tethys Oil, Stockholm

Meritmind
About Meritmind 41 Articles
Meritmind utgår från CFO:ns ansvarsområde och hjälper till oavsett om du behöver utveckla era ekonomi- och styrprocesser, få stöd av en konsult under en period eller rekrytera in en ny medarbetare. Vill du dessutom vidareutveckla ditt team eller dig själv, så erbjuder vi ledarskapstjänster och möjligheter till kompetensutveckling via Meritmind Advance. Börjar det bli dags att se sig om efter ett nytt kvalificerat jobb inom ekonomi, är Meritmind också rätt ställe för dig.