Head of Business Controlling, E.ON Energidistribution

Meritmind

Malmö / Business controller / heltid / Sista ansökningsdag: 2020-01-29

null

Hos oss är alla lika olika, men vi har en sak gemensamt. Vi brinner för vårt mål att ställa om till 100 procent förnybar och återvunnen energi senast år 2025. Det är ingen liten ambition och för att kunna nå dit krävs människor som vill göra skillnad och bryta ny mark.

E.ON genomgår en resa för att möta de snabba förändringarna inom energivärlden och ekonomistyrning ur ett affärsmässigt perspektiv är en viktig del i denna resa.

Avdelning Business Controlling arbetar med styrning av affär och verksamhet och, tillsammans med financial controlling, inom de traditionella ekonomiprocesserna som budgetering, prognostisering och uppföljning. Vi har ett nära samarbete med verksamhetsansvariga för de olika affärerna och deltar i en mängd olika sammanhang för att optimera verksamhet och affär.

Du leder ett team på ca 10 personer och du rapporterar till CFO för E.ON Energidistribution AB i Sverige.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som chef för Business Controlling leder och utvecklar du arbetet inom avdelningen med fokus på att utforma, utveckla och följa upp affärsenheternas finansiella och operationella mål. Du planerar och följer upp din avdelnings löpande arbete och säkerställer den långsiktiga utvecklingen av såväl processer och metoder som medarbetare. Vi söker därför dig som tycker om att leda och utveckla människor i din omgivning och har förmågan att ifrågasätta och tänka nytt och samtidigt skapa stabilitet i vardagen.

Tillsammans med verksamheten arbetar du med att:

  • följa upp och tydliggöra den finansiella och operationella utvecklingen och hur affärsenheterna kan nå sina mål
  • driva affärsmässig förståelse och effektiva arbetssätt inom affärsenheterna
  • genomföra befintliga affärer samt utveckla och implementera nya affärer
  • vidareutveckla vårt arbete inom Business Intelligence och analys

Erfarenhet och personliga egenskaper
För att vara framgångsrik i den här rollen tror vi att du har erfarenhet av att leda och utveckla controllingarbete, gärna i medelstora företag eller större koncerner. Du har ett ärligt intresse för dina medarbetare och tror på att bästa sättet att nå framgång är att stödja och utveckla dem. Du har förmågan att växla mellan att fullt ut arbeta genom dina medarbetare och kollegor men också själv kunna delta i processer och projekt när det behövs.

Som person kombinerar du tydlighet med lyhördhet och har en värderingsbaserad och engagerande ledarstil. Du är en kommunikativ och empatisk person med stort fokus på samarbete. Du får energi av en föränderlig arbetsmiljö där vi hoppas på att du har erfarenheter och insikter från förändringsarbete. Vi har påbörjat en resa genom digitalisering och därför ser vi det som nödvändigt att du har erfarenhet från digitala verktyg och utvecklingen av dessa.

Vad erbjuder E.ON dig?
På E.ON får du leverera samhällsnytta och genom arbetet med omställning till förnybar energi minska miljöpåverkan. Detta bidrar till en arbetskultur som genomsyras av stolthet. Du kommer verka i en föränderlig miljö, med trevliga och ambitiösa kollegor. Utvecklingsmöjligheterna är stora med många spännande projekt både inom ekonomiavdelningen och i andra delar av verksamheten.

Om företaget
E.ON är ett internationellt privatägt energiföretag. Våra 40.000 medarbetare i 13 länder arbetar dagligen för utvecklingen av tekniska innovationer och användarvänliga kundlösningar för den nya energivärlden. Vi är det första stora energibolaget som verkligen fokuserar på framtidens energilösningar genom våra tre affärsområden för smarta nät, förnybar energi och kundlösningar. 

Välkommen med din ansökan!

Ansök till tjänsten här

Meritmind
About Meritmind 44 Articles
Meritmind utgår från CFO:ns ansvarsområde och hjälper till oavsett om du behöver utveckla era ekonomi- och styrprocesser, få stöd av en konsult under en period eller rekrytera in en ny medarbetare. Vill du dessutom vidareutveckla ditt team eller dig själv, så erbjuder vi ledarskapstjänster och möjligheter till kompetensutveckling via Meritmind Advance. Börjar det bli dags att se sig om efter ett nytt kvalificerat jobb inom ekonomi, är Meritmind också rätt ställe för dig.