Hjärnan och ledarskapet

Chefsnätverket Close har ett särskilt nätverk för ekonomichefer och 17 september kommer det nätverket att samlas i Stockholm för att lyssna på ett föredrag med titeln ”Modernt ledarskap – med utgångspunkt från hjärnan”.
 
Föredragshållare är Marie Ryd, dr i medicinsk vetenskap inom molekylärbiologi och immunologi samt grundare av forskningsinformationstjänsten Holone. I den sistnämnda följer hon den neuro- och beteendevetenskapliga forskningen för att se hur den senaste kunskapen om hjärnan kan hjälpa oss att utvecklas både privat och i arbetet.
 
För kunskapsarbetare, som ekonomichefer, beror produktiviteten på hur bra man lyckas kontrollera vart man styr sin uppmärksamhet och hur väl man kan avgöra när det är dags att lämna gamla tankemönster för att söka nya vägar. Den som förstår när hjärnan är som bäst på att fatta beslut och generera insikter har en stor fördel i sitt arbete som ledare.
 
Marie Ryd menar att hjärnan har ett antal stabila funktioner och försöker vi gå emot dessa så kommer vi att må dåligt. Å andra sidan kan hjärnan också vara väldigt flexibel och det finns tekniker för att lära sig få ut mer av hjärnan.
 
Hur vetenskapen bakom dessa kunskaper ser ut och vilka verktyg det finns för att få ut mer av vår hjärna och på sätt bli bättre ledare kommer Marie Ryd att berätta mer om på nätverksdagen.
 
Förutom föredraget kommer det också att finnas tid för mingel och nätverkande med andra ekonomichefer under dagen.