ICA Sverige söker Controllerchef, Stockholm

Meritmind

Stockholm / Chef / heltid / Sista ansökningsdag: 2021-05-03

null

Hur tror du att en Business Controllers vardag kommer se ut 2025? Sannolikt kommer det att gå betydligt mycket snabbare än idag och förändringsledning, digitalisering och nya arbetssätt kommer att vara en del av en spännande vardag.

ICA är mitt i en digital förändringsresa och det skapar nya förutsättningar att bli en ännu bättre strategisk affärspartner åt verksamheten. På ICA finns en tydlig bild av hur man vill utveckla sin business controller funktion och stärka förmågan att ta fram insiktsfull data/analys, hantera digitaliseringen, kunna visualisera och kommunicera affären och du blir en nyckelspelare i detta!
Stimuleras du av en miljö som utmärks av en stark entreprenörsanda, där laget kommer före jaget, där det händer mycket och där du får driva förändring då är detta jobbet för dig. Vi rekryterar nu för ICA:s räkning en nyfiken, utvecklingsorienterad Controllerchef som tror på hälsofrämjande ledarskap, har erfarenhet av att leda i förändring och med bred kompetens inom business controlling. Du kommer att leda teamet Affärsfunktioner, där bl.a. Marknad, IT, HR, CR och Finans ingår. Där finns nio medarbetare och teamets styrkor är flexibilitet, samarbetsförmåga och förändringsvilja. I rollen som chefscontroller för Affärsfunktioner ingår du i Marknadsfunktionens ledningsgrupp, dessutom i ledningsgruppen för Finans på ICA Sverige och kommer att delta i forum med andra chefscontrollers och ledare inom ICA. Du rapporterar till CFO för ICA Sverige.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden som…

  • Ansvar för funktionens managementrapportering och finansiella styrning (bokslut, prognosarbete, projektuppföljning etc)
  • Ansvar för funktionens verksamhetsstyrning vilket inkluderar affärsplanering, finansiell målsättning, prognosarbete samt löpande uppföljning och analys.
  • Utveckla och bidra till en framgångsrik verksamhet genom dina bidrag i Marknadsfunktionens ledningsgrupp liksom i ledningsgruppen för Finans på ICA Sverige
  • Skapa rätt förutsättningar för medarbetare och kollegor
  • Bedriva och utveckla ett hållbart chefs- och ledarskap
  • Leva ICA:s värderingar och bygga ICA:s varumärke

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som besitter kompetens inom förändringsledning, teknik, insikts/datadriven analys och förståelse för affären. Sannolikt är du högskoleutbildad antingen inom ekonomi eller teknikområdet. Det är meriterande med tidigare erfarenhet av personalledning.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som förstår vikten av hälsofrämjande ledarskap och ser laget framför jaget. Du är ansvarsfull, proaktiv och modig i beslut och stimuleras av en miljö som utmärks av en stark entreprenörsanda. Vidare ser vi att du är en stjärna när det kommer till att kommunicera och skapa nätverk, lite humor och omtanke gör oftast vardagen lite roligare.

Vad erbjuder ICA dig?
Du kommer till ett välkänt bolag med gott renommé som dagligen arbetar med att utveckla analyser och arbetssätt för att bli bättre. Här finns möjlighet att inte bara se de enskilda delarna men helheten med många tvärfunktionella samarbeten. Som chefscontroller är du en viktig spelare i ICA:s affär och här finns möjlighet att göra skillnad, för en god morgondag!

Placeringsort: Solna

Om ICA Sverige – Sveriges ledande dagligvaruaktör
Vår affärsidé är att vara det ledande detaljhandelsföretaget med fokus på mat och måltider. Med cirka 1 300 butiker och en marknadsandel på cirka 36 procent är ICA Sverige den ledande dagligvaruaktören i Sverige. Verksamheten drivs tillsammans med fria ICA-handlare, vilka var och en äger och driver sin egen butik och på så sätt kan möta kunderna genom lokalt anpassade koncept och erbjudanden. I verksamheten ingår också ett omfattande samarbete kring bland annat butiksetableringar, inköp, logistik, IT och marknadskommunikation, vilket gör det möjligt att uppnå skalfördelar.
ICA ska spegla våra kunder såväl som samhället i stort och är beroende av medarbetare med olika kompetenser. Vi strävar därför efter att anställa människor med olika bakgrund och värdesätter den kunskap och erfarenhet det medför.
ICA värnar om goda arbetsmiljöförhållanden för våra medarbetare. Vi har som målsättning att ha totalt rökfria arbetsplatser. Vi tillämpar drogtestning i samband med rekryteringsförfarandet.

Välkommen med din ansökan!

Ansök till tjänsten här

Meritmind
About Meritmind 78 Articles
Meritmind utgår från CFO:ns ansvarsområde och hjälper till oavsett om du behöver utveckla era ekonomi- och styrprocesser, få stöd av en konsult under en period eller rekrytera in en ny medarbetare. Vill du dessutom vidareutveckla ditt team eller dig själv, så erbjuder vi ledarskapstjänster och möjligheter till kompetensutveckling via Meritmind Advance. Börjar det bli dags att se sig om efter ett nytt kvalificerat jobb inom ekonomi, är Meritmind också rätt ställe för dig.