Infranord söker Projektcontroller, Malmö / Helsingborg

Annons

Meritmind

Malmö / Controller / heltid / Sista ansökningsdag: 2018-09-07

null

Genom sin verksamhet möjliggör Infranord klimatanpassade transporter. Därmed är bolaget en del av framtidens hållbara transportlösningar. Infranord strävar efter att erbjuda ett inspirerande arbetsklimat med goda möjligheter till utveckling i en framtidsbransch. Till en spännande och utmanande tjänst söker vi nu efter en självständig och drivande Projektcontroller till controllerenheten. I rollen som Projektcontroller rapporterar du till Affärscontrollerchefen, men arbetar nära verksamheten och samarbetar med platschefer för att stötta dem i den ekonomiska uppföljningen.

Ansvar och huvudsakliga arbetsuppgifter: 

  • Stötta platschefer i ekonomisk uppföljning och kostnadsstyrning av affärer
  • Driva och kvalitetssäkra prognos-, budget och bokslutsarbete inom tilldelade produktionsområden.
  • Dokumentera avvikelseanalyser och åtgärdsförslag
  • Deltagande i hela affärskedjan
  • Implementering och uppföljning av gemensamma arbetssätt
  • Säkerställa att ekonomiska processer, rutiner och riktlinjer efterlevs
  • Bidra till kunskapsöverföring inom ekonomistyrning

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som har en Högskoleexamen inom ekonomi eller motsvarande med minst 4 års erfarenhet av redovisnings-/controllerarbete eller liknande. Har du erfarenhet från entreprenadbranschen eller annat projektföretag ses det som meriterande. Då tjänsten kräver en del resor är B-körkort ett krav.

Personliga egenskaper
För att trivas i rollen som Projektcontroller hos Infranord är det viktigt att du trivs med att arbeta självständigt. Rollen kräver samtidigt att du är en bra lagspelare, har en hög analytisk förmåga och är strukturerad och initiativrik. Vidare är du flexibel med en god förmåga att kunna förklara ekonomisk information för verksamheten.

Placeringsort: Malmö eller Helsingborg

Om Infranord
Infranord är marknadens ledande järnvägsentreprenör. Vi bygger och underhåller järnväg med fokus på kundnytta, säkerhet och hållbarhet. Vi är cirka 1800 medarbetare och omsätter ca fyra miljarder kronor. Våra kunder är spårförvaltare som exempelvis Trafikverket och SL, men även industrier, kommuner och hamnar. Omkring 90 procent av våra uppdrag är i Sverige och sedan några år bedriver vi även verksamhet i Norge. Efterfrågan på våra tjänster drivs av resenärer och godstransportörer. Infranord bedriver en verksamhet som gör att medarbetarna i många fall arbetar i en riskfylld miljö. ​För att säkerställa säkerheten för medarbetare och underleverantörer krävs ett systematiskt och långsiktigt säkerhetsarbete och därför står det högst på agendan för oss. Mer information om Infranord finns på www.infranord.se.

Välkommen med din ansökan!

Ansök till tjänsten här

Meritmind
About Meritmind 44 Articles
Meritmind utgår från CFO:ns ansvarsområde och hjälper till oavsett om du behöver utveckla era ekonomi- och styrprocesser, få stöd av en konsult under en period eller rekrytera in en ny medarbetare. Vill du dessutom vidareutveckla ditt team eller dig själv, så erbjuder vi ledarskapstjänster och möjligheter till kompetensutveckling via Meritmind Advance. Börjar det bli dags att se sig om efter ett nytt kvalificerat jobb inom ekonomi, är Meritmind också rätt ställe för dig.