Jobb på Nordea bank inom ekonomi och juridik

Annons

Stepstone

Stockholms stad | Heltid,Projekt- / Visstidsanställd | Sista ansökningsdag: 2017-11-10

Är du jurist eller ekonom och vill jobba inom compliance? Nordea Bank söker AML Specialister med stort intresse för juridik & AML

I rollen kommer du dagligen att jobba med ärenden inom juridik och ekonomi där du utreder, analyserar och dokumenterar konfidentiell data. Ditt arbete kommer att vara en viktig del för att förhindra terroristfinansiering och penningtvätt. Tjänsten förväntas starta omgående och du kommer att sitta i nya lokaler i Kista tillsammans med dina kollegor på Nordea Bank.

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

Har du studerat ekonomi eller juridik och är intresserad av att jobba på bank? Här får du möjligheten att ta nästa steg i din karriär. På Nordea Bank kommer du att jobba inom enheten KYC Processing Sverige som AML Specialist. Du kommer att vara en del av ett drivet team och arbeta inom ekonomi och juridik, där du hanterar ärenden inom compliance och AML. Du får en ordentlig introduktion för att lära känna organisationen och regelverket inom AML.

Jobbet kommer att börja med 6 månader, med möjlighet till förlängning. Utöver en spännande roll blir du också en del av TNGs konsultnätverk, men arbetar på plats hos Nordea Bank hela tiden.

Dina framtida arbetsuppgifter

I rollen hos Nordea Bank jobbar du med utredande arbete inom ekonomi och juridik, för att förebygga och bekämpa ekonomisk brottslighet, ex penningtvätt.

Rollen innefattar:

  • analys, utredning och dokumentation av konfidentiell data inom ekonomi och juridik
  • stötta och delta i interna projekt som rör förebyggande av ekonomisk brottslighet och compliance

ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

Som AML Specialist arbetar du med både företags- och privatkunder. Eftersom arbetet bygger på riskbedömning innebär det mycket analys och utredning och det kräver daglig kundkontakt, för att exempelvis inhämta information om transaktioner.

Jobbet planeras starta omgående på heltid och du kommer vara placerad hos Nordea Bank i Kista, norr om Stockholm. Den här rollen kommer i nuläget ej att påverkas av Nordeas flytt.

VEM ÄR DU?

För jobbet ser vi att du har avslutad universitetsutbildning, gärna inom juridik eller ekonomi. Det är önskvärt att du har kunskap om Känn Din Kund-processen samt bolagsrätt. Du har ett par års arbetslivserfarenhet som gett dig god förståelse för bank eller finans, samt tidigare erfarenhet av kundkontakt via telefon – privat och/eller företagskunder.

Eftersom du kommer ha daglig kundkontakt behövs en god kommunikationsförmåga och det är viktigt att alltid hålla en hög servicenivå, kunna arbeta under sekretess och ha integritet. Du behöver vara analytisk och ha lätt för att se sammanhang och utläsa mönster ur en stor mängd information, då du kommer jobba självständigt med dina ärenden och beslut. Vi tror att du har ett stort intresse inom juridik och ekonomi.

Du både skriver och talar svenska och engelska flytande då Nordea Bank verkar i en internationell miljö. Kan du ytterligare språk på avancerad nivå är detta meriterande.

I samband med din ansökan ser vi att du motiverar varför du vill vara en del av teamet på Nordea Bank. För att gå vidare i processen behöver du även genomföra ett antal tester, vilka automatiskt mailas till dig efter att du skickat in din ansökan.

INTRESSERAD?

Detta är ett bemanningsuppdrag vilket innebär att du kommer att bli anställd utav oss på TNG och arbeta ute hos vår kund. Är du intresserad av tjänsten, ansök snarast! Urvalet sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Vi tar inte emot ansökningar via email, vänligen sök via vårt ansökningsformulär. Du kan endast bifoga ditt CV, så skicka inget personligt brev då vi inte läser dem. Motivera istället kort i ansökningsformuläret varför du söker jobbet. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare.

Välkommen med din ansökan!

Ansök till tjänsten här

Stepstone
About Stepstone 535 Articles
StepStone är sajten där chefer och specialister hittar sitt nya jobb. Vi har skapat en mötesplats där du som rekryterare eller arbetsgivare enklare kan hitta rätt kandidat genom en rad olika skräddarsydda annonslösningar för ditt rekryteringsbehov.