Junior Financial Controller till Apollo

Annons

Stepstone

Stockholms stad | Heltid,Tillsvidareanställd | Sista ansökningsdag: 2017-09-11

Har du en ekonomisk utbildning och arbetat inom ekonomi eller systemadministration?

Apollos svenska huvudkontor är beläget i öppna och rymliga lokaler på Ynglingagatan i Stockholm. Här sitter du tillsammans med drygt 200 engagerade kollegor från Apollos olika varumärken och avdelningar som med engagemang och lagkänsla gör sin del för att driva Apollos nordiska verksamhet framåt. Alltifrån resesäljare, marknadsföring, HR, IT och ekonomi arbetar nära sin kärnverksamhet och med fantastiska reseupplevelser i fokus.

Till den nordiska controllerfunktionen söker nu Apollo en prestigelös och ansvarstagande Junior Financial Controller. Controllerfunktionen har huvudansvaret för affärsuppföljning av Apollos verksamhet och rapporterar till företagets tyska ägare. Arbetsgruppen består av fyra medarbetare – en chef och tre controllers – som hanterar rapportering, uppföljning och analys, budget och forecast av DER Touristik Nordic AB/ Apollo (Sverige, Norge, Danmark och Finland), Novair, Golf Plaisir och Lime Travel.

Tjänsten är en tillsvidareanställning hos Apollo.

Om tjänsten

Som Junior Financial Controller ansvarar du tillsammans med dina kollegor för rapportering och kvalitetssäkring av finansiellt material till ägarbolaget. Du hanterar analys och rapportering av verksamhetens kostnader på såväl koncern- som kostnadsställenivå och du har kontakt med såväl företagsledning och ägare som koncernens nordiska verksamhet och destinationer runt om i världen.

I rollen som Junior Financial Controller har du ett brett arbetsområde och hanterar arbetsuppgifter såsom:

  • Bokslutarbete – förbereda reserver samt göra underlag för omfördelningar
  • Budget och forecast för flygbolaget Novairs räkning
  • Bygga och underhålla excelmallar
  • Inläsning av data till rapporteringssystem
  • Sammanställa och analysera indirekta kostnader på kostnadsställenivå
  • Systemadministration

Vill du utvecklas i en fartfylld, ansvarsfull och affärsorienterad miljö där ditt arbete är en viktig del för Apollos fortsatta framgång inom resebranschen är detta rollen för dig!

Lämplig bakgrund

Vi söker dig som antingen har akademisk utbildning eller annan eftergymnasial utbildning inom ekonomi. Vi ser gärna att du har arbetat inom ekonomi, redovisning och/eller systemadministration sedan tidigare men det är inget krav. Du har en god ekonomisk förståelse samt har ett stort intresse för ekonomisk uppföljning. Du har systemvana samt är lättlärd i system. Du har datavana samt goda kunskaper i Officepaketet. Du har särskilt goda kunskaper i Excel och vi ser gärna att du har använt dig av en eller fler utav funktionerna VLOOKUP, pivottabeller, if/serror, index/match och länkade dokument. Du är flytande såväl svenska som engelska i tal och skrift. Om du har arbetat inom resebranschen sedan tidigare är det ett plus, men inget krav.

Som person är du noggrann och detaljfokuserad. Du är nyfiken på att lära nytt samtidigt som du har en ödmjuk inställning. Du fungerar utmärkt i kontakt med andra avdelningar och har även lätt för att samarbeta med dina närmsta kollegor. Du är prestigelös, engagerad och lösningsorienterad i ditt arbete samtidigt som du har en god analytisk förmåga och hanterar press konstruktivt.


Viktig information

Ovanstående är en rekrytering med tillsvidareanställning hos Apollo, vilken inleds med 6 månaders provanställning. I den här rekryteringsprocessen samarbetar Apollo med SW. Anmäl ditt intresse för tjänsten snarast då urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdagen skicka därför in din ansökan redan idag! Om du har frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Simon Jordal, 08-407 55 68.

Apollo är en av Nordens ledande researrangörer och med oss kan du resa till hela världen, oavsett om du vill åka på en skön sol- och badsemester eller ta en weekendresa till världens storstäder. Företaget DER Touristik Nordic AB är sedan 2015 del av den tyska koncernen REWE med över 300 000 medarbetare. DER Touristik Nordic AB består av Apollo i Sverige, Danmark, Norge och Finland och flygbolaget Novair. Specialistresebyråerna Golf Plaisir, Lime Travel och sporthotellet Playitas på Fuerteventura hör också till den nordiska verksamheten. DER Touristik Nordic AB har cirka 900 anställda och 1 miljon resenärer till destinationer över hela världen. Gå gärna in på http://www.apollo.se/ för att läsa mer om oss!

Vårt mål är att förverkliga semesterdrömmar till världens alla hörn och för att lyckas med detta är vi i ständigt behov av engagerande, motiverade och nytänkande medarbetare. Vare sig om du är intresserad av att arbeta som reseledare, resesäljare, med marknadsföring, HR, IT, Revenue Management, ekonomi, att producera våra resor eller med affärsutveckling så har vi alla samma målsättning – att erbjuda våra kunder en fantastisk resa.

På Apollo strävar vi efter att efterfölja våra fyra värdeord Business Minded, Act Together, Bold och Care. Vi arbetar i en föränderlig miljö i högt tempo där vi bryr oss om varandra och där vi hjälper varandra att lyckas. På Apollo finns stora möjligheter att utvecklas, både professionellt och som människa. Detta innebär att vi hela tiden ställer höga krav på ansvarstagande, flexibilitet och engagemang.

Apollo samarbetar med SOS Barnbyar, Ecpat, SOK (Sveriges Olympiska Kommitté) och vi är TravelLife-certifierade.

Välkommen med din ansökan!

Ansök till tjänsten här

Stepstone
About Stepstone 2077 Articles
StepStone är sajten där chefer och specialister hittar sitt nya jobb. Vi har skapat en mötesplats där du som rekryterare eller arbetsgivare enklare kan hitta rätt kandidat genom en rad olika skräddarsydda annonslösningar för ditt rekryteringsbehov.