Kan du lita på AI?

Ett seminarium tar upp de etiska och regulatoriska frågor du behöver tänka på när företaget ska börja använda artificiell intelligens, AI, på allvar.

AI lär komma att spela en allt större roll för många företag inom den närmaste framtiden. Många beslut kommer att åtminstone delvis bygga på information som en AI tagit fram. För att det ska fungera måste du ha förtroende för AI:n och det är temat för ett seminarium i Stockholm 15 mars.

Då håller nämligen EY ett seminarium med titeln ” How do you teach AI the value of trust”. Här ska Cathy Cobey, Global Trusted AI Advisory Leader på EY tala om de etiska och regulatoriska frågor som kan dyka upp i när företagen börjar använda AI.

Idag finns det inte så mycket att luta sig emot när det gäller detta, men EU håller på att sammanställa en rad etiska riktlinjer för hur företagen ska kunna skapa AI-lösningar som alla kan ha förtroende för.

Cathy Cobey kommer bland annat att ta upp frågor som:

  • Vad är det som skiljer AI från andra tekniker när det gäller hur viktigt det ät att du har förtroende för AI-lösningarna?
  • Vilka är riskerna med ett opålitligt AI-system?
  • Hur kan företagsledningen minimera dessa risker?
  • Hur kan ett företag bygga in förtroende i en AI-lösning?
  • Hur kan EU:s etiska riktlinjer för AI påverka ditt företags användande av AI?

Det kostnadsfria seminariet börjar med frukost och antalet deltagare är begränsat så det är först till kvarn som gäller.