Komplett affärssystem till fast pris

Implema lanserar nu en affärssystemslösning där allt från implementering till uppgraderingar ingår i en fast månadskostnad.

Företag inom handel och distribution kan nu få en komplett molnbaserad branschanpassad affärssystemslösning till en fast månadskostnad från Implema. Lösningen heter Implema Trade Solution och bygger på SAP S/4 Hana Cloud. I den fasta kostnaden ingår inte bara driften utan även implementering och uppgraderingar. Hela lösningen ska kunna implementeras med en projekttid på 12–16 veckor.

— Redan idag kan vi implementera affärssystem snabbare än någon annan. Denna lösning är unik i att implementering och uppgradering ingår i abonnemangskostnaden. Det ger kunderna en ökad säkerhet och ett kostnadseffektivt sätt att se till att de alltid har ett uppdaterat affärssystem fyllt med all den senaste utvecklingen med en förutsägbar månadskostnad, säger Jörgen Aronsson, vd på Implema.

För att kunderna ska få en så bra start som möjligt kommer Implema Trade Solution med ett komplett paket av best practice-processer. De är standardkonfigurerade, testade och verifierade för företag som är verksamma inom handel och distribution

Uppgraderingar ingår alltså i månadskostnaden, vilket innebär att användarna alltid har tillgång till de senaste funktionerna och kan utnyttja finesser inom exempelvis AI.

Att få en komplett lösning till ett bestämt pris borde vara attraktivt för många, men kanske speciellt för mindre och medelstora företag.

— Hela branschen inom handel och distribution håller på att omvandlas på grund av digitaliseringens drivkrafter och effekter. Vi upplever att många små och medelstora handelsbolag har svårt att hitta en välpaketerad helhetslösning till detta. Därför ser vi väldigt positivt på att Implema nu väljer att lansera en branschpaketering och dessutom till en garanterad avgift som inkluderar implementeringen och minskar risken för kunden, säger Jonas Andersson, ERP analytiker och vd på Herbertnathan & Co i en kommentar.