Koncernredovisningsansvarig till Camfil Group, Stockholm

Meritmind

Stockholm / Redovisning / heltid / Sista ansökningsdag: 2020-06-09

null

Har du goda kunskaper i koncernredovisning? Vill du vara del av en global koncern som påverkar både människors hälsa och miljö?  Som koncernredovisningsansvarig kommer du att ha en nyckelroll inom Camfil. Du kommer att vara en del av vårt professionella och kompetenta Group Finance team där du självständigt arbetar med våra koncernbokslut. Du koordinerar rapporteringen och stöttar de lokala dotterbolagen i redovisningsfrågor.
Camfil är ett globalt industriföretag med tillverkning och försäljning i många länder inom fyra affärsområden. Du kommer att ha många kontaktytor såväl internt som externt.  Tjänsten är placerad i centrala Stockholm på vårt huvudkontor och du rapporterar till SVP Group Finance.

Arbetsuppgifter som koncernredovisningsansvarig

  • Ansvar för koncernens månatliga konsolidering och koncernbokslut i enlighet med IFRS
  • Utveckla och underhålla koncernens rapporterings- och konsolideringsverktyg
  • Säkerställa god kvalitet och att aktuella redovisningsprinciper följs på koncern- och bolagsnivå (IFRS) samt löpande kontakt och stöd till ekonomichefer i dotterbolagen i redovisningsfrågor
  • Ansvar för årsredovisningsprocessen samt kontakt och arbetet tillsammans med koncernens revisorer
  • Driva projekt och utveckla processer inom koncernredovisning

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som har civilekonomexamen eller motsvarande med minst 5 års erfarenhet från koncernredovisning. Den vi söker har erfarenhet från internationell miljö och gillar att arbeta med att utveckla system och rapporteringsprocesser. Har du tidigare arbetat i koncernrapporteringssystemet Aaro är det meriterande. Erfarenhet av IFRS är också ett krav. Eftersom rollen innebär regelbundna internationella kontakter är det även viktigt att du har goda kunskaper i engelska.

Personliga egenskaper
Som koncernredovisningsansvarig samarbetar du med och hjälper lokala ekonomichefer, därför är det viktigt att du är prestigelös och besitter en god kommunikationsförmåga. Du trivs med att ha många kontaktytor. Den vi söker är också driven, strukturerad och har hög integritet. Du arbetar självständigt med god initiativförmåga.

 Camfil Group erbjuder
Du erbjuds en intressant tjänst med stort ansvar och utvecklingsmöjligheter på ett kontor beläget i centrala Stockholm. Läs mer om hur det är att arbeta hos på https://www.camfil.com/sv-se/om-oss/medarbetare  Välkommen till en intressant och utvecklande tjänst!

Placeringsort: Stockholm


Om Camfil Group
I mer än ett halvt sekel har Camfil hjälpt människor att andas renare luft. Som den ledande tillverkaren av renluftslösningar levererar vi kommersiella och industriella system för luftfiltrering och luftföroreningskontroll som förbättrar produktiviteten för arbetstagare och utrusning, minskar energiförbrukningen och gynnar människors hälsa och miljö. Camfil, med sitt huvudkontor i Stockholm, har 29 fabriker och 6 forskningscenter spridda över hela världen, försäljningsbolag i mer än 30 länder, 4 500 anställda och omsättning globalt på SEK 8.7 miljarder. Vi hjälper kunder i en mängd olika industrier och i samhällen över hela världen.

Välkommen med din ansökan!

Ansök till tjänsten här

Meritmind
About Meritmind 30 Articles
Meritmind utgår från CFO:ns ansvarsområde och hjälper till oavsett om du behöver utveckla era ekonomi- och styrprocesser, få stöd av en konsult under en period eller rekrytera in en ny medarbetare. Vill du dessutom vidareutveckla ditt team eller dig själv, så erbjuder vi ledarskapstjänster och möjligheter till kompetensutveckling via Meritmind Advance. Börjar det bli dags att se sig om efter ett nytt kvalificerat jobb inom ekonomi, är Meritmind också rätt ställe för dig.