Koncernredovisningsansvarig till Ymer, Stockholm

Meritmind

Stockholm / Koncernredovisare / heltid / Sista ansökningsdag: 2019-02-17

null

Vill du vara med och påverka i ett spännande internationellt tillväxtföretag? Tjänsten är nyinrättad och du kommer som Koncernredovisningsansvarig att ingå i vår centrala ekonomiavdelning med vår CFO som närmaste chef och ett nära samarbete med Business Controller och ansvariga ekonomer för på de olika bolagen inom koncernen. Du kommer som Koncernredovisningsansvarig att ansvara för koncernkonsolidering och rapportering, den legala såväl som affärsrapporteringen. Din arbetsplats är i nya fina lokaler på Gärdet i Stockholm.

Arbetsuppgifter som Koncernredovisningsansvarig

 • Övergripande ansvarig för all koncernredovisning inklusive konsolidering och dess processer
 • Ansvara för utveckling av koncernens affärsrapportering
 • Driva och utveckla processer för bolagets system för koncernredovisning och rapportering, Aaro
 • Avstämningar av koncernmellanhavanden, löpande kontakter och support till ekonomiavdelningarna hos våra dotterbolag samt kvalitetssäkring av finansiell information
 • Årsredovisning och delårsrapporter för koncernen
 • Delaktig i projekt för att tillse att koncernens redovisningsprinciper är i enlighet med IFRS
 • Delaktig i förändringsprojekt kring kontoplan, rapporteringsprocesser och rutiner
 • Ansvara för koncernens utbildning, regelverk och direktiv avseende koncernredovisningsfrågor
 • Administration och analys av intern skatterapportering
 • Implementering av effektivare kassaflödesanalys i Aaro koncernredovisningssystem
 • Analys av valuta- och kassaflöden
 • Kontakt med revisorer

Bakgrund och erfarenhet
Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande med minst fem års arbetslivserfarenhet och som har erfarenhet från koncernredovisning, alternativt som revisor på någon av de större revisionsbyråerna. God kunskap om IFRS är meriterande och du bör ha arbetat i ett koncernredovisningssystem tidigare, har du erfarenhet av Aaro är det meriterande. Du talar och skriver engelska obehindrat och är en mycket van användare av Excel.

Personliga egenskaper
Som Koncernredovisningsansvarig på Ymer har du en stark initiativförmåga och van att komma med förslag på förbättringar. Du är analytisk, du har ett metodiskt och strukturerat arbetssätt och fokuserar på att lösa problem snabbt och effektivt. För att trivas och lyckas i rollen är du affärsorienterad. Vidare har du en god social förmåga, du kommunicerar obehindrat med olika delar i organisationen och har lätt för att förklara ekonomiska termer för icke-ekonomer.

Placeringsort: Stockholm
Om Ymer
Ymer Technology AB är en snabbväxande global industrikoncern som startade år 2005. Ymer utvecklar, tillverkar och säljer systembaserade kundspecifika kylarlösningar till industrin för ”Off Highway” maskiner och vindkraftsindustrin. Styrkan i bolagets erbjudande är effektiv design av olika kylelement och att kombinera dessa till balanserade kylsystem. Ymers mission är att leverera kostnads- och prestandaeffektiva lösningar inom området för värmeväxling. Ymer Technology AB omsätter idag ca 800 MSEK och har ca 200 anställda i Sverige, Danmark, Frankrike, Tyskland, USA och Kina. Läs gärna mer på www.ymer.com

Välkommen med din ansökan!

Ansök till tjänsten här

Meritmind
About Meritmind 39 Articles
Meritmind utgår från CFO:ns ansvarsområde och hjälper till oavsett om du behöver utveckla era ekonomi- och styrprocesser, få stöd av en konsult under en period eller rekrytera in en ny medarbetare. Vill du dessutom vidareutveckla ditt team eller dig själv, så erbjuder vi ledarskapstjänster och möjligheter till kompetensutveckling via Meritmind Advance. Börjar det bli dags att se sig om efter ett nytt kvalificerat jobb inom ekonomi, är Meritmind också rätt ställe för dig.