Koncernredovisningschef till Sandvik Materials Technology, Stockholm

Meritmind

Stockholm / Chef / heltid / Sista ansökningsdag: 2021-03-04

null

Sandvik Materials Technology kommer efter den planerade noteringen på Nasdaq Stockholmsbörsen 2022 att vara en industrikoncern med en omsättning på ca 15 miljarder och med ca 50 dotterbolag i 30 länder. För att bygga koncernrapporterings- och konsolideringsfunktionen söker vi nu efter en övergripande ansvarig koncernredovisningschef som har intresse och förmåga skapa en effektiv och kvalitetssäker rapportering. Din arbetsplats kommer att vara placerad hos Sandvik Materials Technologys i Stockholm, du rapporterar till Head of Financial Control. Möjlighet finns att vara placerad i Sandviken istället för Stockholm.

Ansvarsområden
Som koncernredovisningschef har du det övergripande ansvaret för att bygga upp och senare upprätthålla koncernens kommande koncernredovisning. Tyngdpunkten i tjänsten ligger i att säkerställa att boksluten och rapporteringen är kvalitativ och i tid. Eftersom man är en liten organisation så är rollen som Koncernredovisningschef operativ och man är en del av det dagliga arbetet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Ansvarig för de månatliga koncernboksluten
  • Driva förändringsprojekt inom området för finansiell rapportering och konsolidering
  • Ansvarig för kvalitet i koncernens externa och interna rapportering enligt IFRS
  • Årsredovisning och delårsrapporter för koncernen tillsammans med Head of Financial Control
  • Ansvarig för regelverksfrågor inklusive Finansmanual
  • Leda finansiella processer med god internkontroll
  • Stöd till dotterbolagen i koncernen
  • Kontakt med externa revisorer tillsammans med Head of Financial Control
  • Personalansvar för 2 medarbetare

Kvalifikationer och erfarenhet
Till rollen som koncernredovisningschef söker vi dig som är akademiskt utbildad och som har erfarenhet från rollen som Koncernredovisningsansvarig eller Koncernredovisningsekonom i ett större IFRS-bolag och har gedigen kunskap om finansiella processer, internkontroll och IFRS. Du kan också komma direkt från en roll som revisor som har jobbat mot större industribolag. Du har erfarenhet av att ha drivit förändringsprojekt i större organisationer och förstår helheter i flöden, såväl som detaljer i redovisningen. Engelska behärskar du obehindrat i både tal och skrift.

Personliga egenskaper
För att trivas som Koncernredovisningschef hos Sandvik Materials Technology och för att bli framgångsrik i rollen är det viktigt att vara problemlösningsorienterad och förändringsbenägen. Du har ett analytiskt angreppssätt och ett intresse av att driva förändring och kontinuerligt förbättringsarbete. Den vi söker är också intresserad av redovisning och de komplexa regelverken, samtidigt som man tycker om att leda och utveckla de två medarbetarna i gruppen. Rollen är operativ och det viktigt att man har en ödmjuk inställning och kan kavla upp ärmarna tillsammans med övriga teamet vid behov.

Placeringsort: Stockholm eller Sandviken

Kom med på vår resa mot att bli ett fristående företag!
Sandviks affärsområde Sandvik Materials Technology har inlett en spännande resa för att utforska möjligheten till en separat notering på Nasdaq Stockholmsbörsen – tidigast år 2022, förutsatt att omständigheterna bedöms vara rätta vid den tidpunkten. Med en tydlig riktning för vår resa framåt, med vår position som teknologiledare, progressiv kundpartner och med ett driv kring hållbarhet, strävar vi efter att bli ett ännu starkare och oberoende företag inom vår bransch. Vi letar nu efter utmärkta medarbetare för att utveckla vår verksamhet och arbeta för att uppfylla våra ambitiösa mål. Med en stark ledarskapsstrategi och proaktiva medarbetare är vi redo att fortsätta på vår tillväxtresa genom att utvecklas industriellt genom materialteknik. Är du redo att ta den här utmaningen tillsammans med oss? Vi har redan nu börjat introducera flera kompetenser i processen för att förbereda oss för den nya organisationen. Vi erbjuder en inspirerande arbetsmiljö med goda utvecklingsmöjligheter för rätt person.

Om Sandvik Materials Technology
Sandvik Materials Technology är en världsledande utvecklare och tillverkare av produkter i avancerade rostfria stål och speciallegeringar för krävande miljöer samt produkter och system för industriell värmning. I bolaget finns tre divisioner: Tube, Strip & Kanthal. Här finns cirka 5.700 anställda globalt och omsättningen uppgick till cirka 15 miljarder under 2019. Våra produkter och tjänster bidrar till våra kunders produktivitet, processtillförlitlighet och kostnadseffektivitet samtidigt som användandet av dem leder till minskad miljöpåverkan inom en rad olika industrisegment. Tillsammans med kunder utvecklar vi produkter och material som möter framtidens utmaningar.

Välkommen med din ansökan!

Ansök till tjänsten här

Meritmind
About Meritmind 77 Articles
Meritmind utgår från CFO:ns ansvarsområde och hjälper till oavsett om du behöver utveckla era ekonomi- och styrprocesser, få stöd av en konsult under en period eller rekrytera in en ny medarbetare. Vill du dessutom vidareutveckla ditt team eller dig själv, så erbjuder vi ledarskapstjänster och möjligheter till kompetensutveckling via Meritmind Advance. Börjar det bli dags att se sig om efter ett nytt kvalificerat jobb inom ekonomi, är Meritmind också rätt ställe för dig.