Koncernredovisningsekonom till BEWiSynbra, Stockholm

Meritmind

Stockholm / Koncernredovisare / heltid / Sista ansökningsdag:

null

 

Är du revisor och nyfiken på att gå vidare mot koncernredovisning? Här får du möjlighet att jobba på moderbolaget, nära ledning i en internationell och trivsam miljö på ett bolag i förändring! Vi söker en utvecklingsinriktad Koncernredovisningsekonom till vårt Group Accounting team som även består av en seniorare kollega (som nu rekryteras) och en Group Accounting manager. Vår främsta uppgift är att månadsvis konsolidera hela koncernen, sammanlagt rör det sig om ett 30-tal bolag och fabriker i Sverige, Norge, Finland, Danmark, Holland, Portugal och Spanien. Efter samgåendet med Synbra i Holland håller vi på att centralisera konsolideringen till Stockholm och professionalisera hela organisationen. Du kommer även att vara delaktig i det arbetet med att skapa enhetlighet och förutsättningar för effektiv uppföljning av resultatet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter som Koncernredovisningsekonom:

  • Delaktig i koncernens månatliga konsolidering
  • Löpande kontakt med controllers i dotterbolagen för vägledning och kontroll av deras rapportering
  • Säkerställa att gällande redovisningsprinciper följs på koncern- och bolagsnivå (IFRS)
  • Medverka i upprättandet av årsredovisningar och kvartalsrapporter
  • Driva och utveckla processer och system för koncernredovisning och rapportering.
  • Vara med i framtagandet av material till investerarpresentationer.
  • Stötta Group controller och övriga inom Group Finance med vecko- och månadsvis informationsinsamling och rapportering, t ex avseende försäljningsrapporter, KPI-rapporter, CAPEX och styrelsepaket.


Kvalifikationer och erfarenhet:
Vi söker dig som har högskoleexamen i ekonomi/redovisning och minst några års erfarenhet från revision på någon av de större revisionsbolagen, där du också har granskat koncernredovisning eller på annat sätt kommit i kontakt med det. Eftersom rollen innebär regelbundna internationella kontakter är det viktigt att du har goda kunskaper i engelska. Goda kunskaper i Excel är också ett krav. Det är meriterande med erfarenhet av IFRS.

Personliga egenskaper
Som Koncernredovisningsekonom hjälper du och vägleder lokala controllers, därför är det viktigt att vara en lagspelare och ha en god kommunikativ förmåga. Den vi söker är också självständig och lösningsorienterad. Vi tror att du gillar att lösa redovisningsfrågor, är nyfiken och håller dig uppdaterad om sådant som påverkar rollen.

Som Koncernredovisningsekonom på BEWiSynbra erbjuds du:
Hos oss arbetar vi aktivt med hållbarhet och minskad miljöpåverkan som en tydlig strategi. Här erbjuds du en trevlig arbetsmiljö på vårt fräscha huvudkontor i Solna vid Mall of Scandinavia.  Välkommen till en internationell och utvecklande tjänst!

Placeringsort: Stockholm

Om BEWiSynbra
BEWiSynbra Group förvaltar och kontrollerar hela kedjan från råvara till färdig produkt inom byggnadsisolering, förpackningar och tekniska förpackningar. Vi investerar i ny teknik och utveckling av innovativa miljösmarta produkter vilket skapar värde i alla led. I takt med att marknaden växer kommer BEWiSynbra Group växa, både organiskt och genom förvärv för att skapa positiva synergier kring inköp, råvaruhantering, marknadskännedom, kundfokus, effektiv produktion och administration. Koncernen omsatte närmare 1,9 miljarder under 2017 och efter förvärvet av Synbra omsätter koncernen ca 5 miljarder på proformabasis och har ca 1 300 anställda. Majoritetsägare är den norska familjen Bekken och bolaget har obligationer noterade på Nasdaq Stockholm och är i färd med att även notera aktierna på en nordisk börs. För mer information www.bewisynbra.com

Välkommen med din ansökan!

Ansök till tjänsten här

Meritmind
About Meritmind 39 Articles
Meritmind utgår från CFO:ns ansvarsområde och hjälper till oavsett om du behöver utveckla era ekonomi- och styrprocesser, få stöd av en konsult under en period eller rekrytera in en ny medarbetare. Vill du dessutom vidareutveckla ditt team eller dig själv, så erbjuder vi ledarskapstjänster och möjligheter till kompetensutveckling via Meritmind Advance. Börjar det bli dags att se sig om efter ett nytt kvalificerat jobb inom ekonomi, är Meritmind också rätt ställe för dig.