Koncernredovisningsekonom till Sweco, Stockholm

Meritmind

STOCKHOLM / Redovisning / heltid / Sista ansökningsdag: 2020-10-09

null

Vi söker en kunnig och engagerad koncernredovisningsekonom till Group Accounting på Sweco i Stockholm. Som koncernredovisningsekonom blir du en del av en grupp om fyra erfarna medarbetare som arbetar med koncernredovisning, finansiell rapportering och information till ledningsgrupp. Arbetet erbjuder en utmaning för en person som vill fortsätta utvecklas inom koncernredovisningsområdet i en komplex internationell miljö. Du rapporterar till koncernredovisningschefen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter som koncernredovisningsekonom:

  • Koncernredovisning och konsolidering av månads-, kvartals- och årsbokslut för intern och extern rapportering
  • Delaktig i delårsrapporter och årsredovisning
  • Vara med i implementering och tolkning av redovisningsregler i koncernen
  • Ge support till dotterbolagen i redovisningsfrågor
  • Delta i projekt som rör koncernredovisningsområdet
  • Diverse ad hoc-uppgifter initierade av olika parter inom organisationen
  • Agera financial controller för moderbolaget Sweco AB och andra holdingbolag på koncernnivå

Kvalifikationer och erfarenhet:
Vi söker dig som har erfarenhet av kvalificerad redovisning i en större koncern, gärna med internationell verksamhet eller från arbete på revisionsbyrå. Du har dokumenterat god erfarenhet av att jobba med tvärfunktionella uppgifter där samarbete mellan och över avdelningsgränser är avgörande för framgång. Du är en avancerad användare av Excel och god erfarenhet av något rapporterings- och konsolideringssystem är meriterande. Din teoretiska bakgrund är sannolikt civilekonom eller motsvarande.

Personliga egenskaper:
Som person är du ansvarstagande, prestigelös och snabb på att ta egna initiativ. Du är mycket serviceinriktad och samarbetar effektivt med olika funktioner i bolaget och trivs med ett varierande jobb som ställer höga krav på noggrannhet och struktur. Du gillar att arbeta med siffror och är van vid att hålla deadlines. Det är också viktigt att du har lätt för att kommunicera muntligt och i skrift på både svenska och engelska.

Vad erbjuder företaget dig?
På Sweco får du vara en del av ett internationellt, stort företag med många kontaktytor. Vi värnar om ett hållbart arbetsliv och gott ledarskap som stöttar din utveckling. Som en del av ett ambitiöst och rutinerat koncernredovisningsteam får du arbeta med koncernredovisning på ett spännande börsnoterat bolag med hög förändringstakt då bolaget bland annat har en uttalad förvärvsstrategi.
Swecos huvudkontor och moderbolag finns i Stockholm med CEO, Group Finance samt Legal, HR, IT och Communication. Group Finance består av Internal Audit, Group Accounting, Treasury, Business Control, Tax och Financial Processes & Applications. Du kommer att tillhöra Group Accounting som kommer att bestå av tre Koncernredovisningsekonomer och Head of Group Accounting – som du även kommer att rapportera till.

Placeringsort: Stockholm


Om Sweco
Sweco planerar och utformar framtidens hållbara samhällen och städer, och levererar kvalificerade tekniska konsulttjänster inom teknik, miljö och arkitektur. Sweco har fasta etableringar i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Estland, Litauen, Bulgarien, Polen, Tjeckien, Tyskland, Nederländerna, Belgien och Storbritannien. Sweco utför tiotusentals uppdrag i 70 länder runt om i världen för att säkerställa rent vatten, effektiv infrastruktur och hållbara energilösningar.
Swecos affärsmodell är decentraliserad och bygger på att de ska vara nära sina kunder. Varje kund ska känna att Swecos konsulter förstår deras verksamhet på djupet. Det är bara då de kan vara den kunniga samarbetspartnern som står redo att skapa värde för alla kunder i varje del av samhällsutvecklingen.
På Sweco arbetar 17 500 medarbetare och Swecos
totala omsättning är cirka 20,6 miljarder SEK.

 

Välkommen med din ansökan!

Ansök till tjänsten här

Meritmind
About Meritmind 53 Articles
Meritmind utgår från CFO:ns ansvarsområde och hjälper till oavsett om du behöver utveckla era ekonomi- och styrprocesser, få stöd av en konsult under en period eller rekrytera in en ny medarbetare. Vill du dessutom vidareutveckla ditt team eller dig själv, så erbjuder vi ledarskapstjänster och möjligheter till kompetensutveckling via Meritmind Advance. Börjar det bli dags att se sig om efter ett nytt kvalificerat jobb inom ekonomi, är Meritmind också rätt ställe för dig.