Koncernredovisningsspecialist till Skanska, Stockholm

Meritmind

Stockholm / Koncernredovisare / heltid / Sista ansökningsdag: 2019-05-28

null

Vi söker en kunnig och engagerad koncernredovisningsspecialist till Skanskas huvudkontor i Stockholm. Som koncernredovisningsspecialist blir du en del av en grupp erfarna medarbetare som arbetar med koncernredovisning, finansiell rapportering och information till koncernledning. Arbetet erbjuder en utmaning för dig som vill fortsätta utvecklas inom koncernredovisningsområdet i en internationell miljö och ta en samordnande funktion på en avdelning med ett tiotal erfarna och kompetenta medarbetare. Du rapporterar till SVP Reporting & Accounting.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Konsolidering, elimineringar, avstämningar
  • Månads-, kvartals-, årsbokslut samt prognoser
  • Framtagande av finansiella nyckeltal, analysarbete samt rapportering
  • Upprätthålla regelbunden kontakt med affärsenheterna både i Sverige och internationellt
  • Ta fram rapporter till styrelsen och ledningsgruppen
  • Kontaktperson med revisorerna kring kvartals- och årsbokslut
  • Delta i implementering av nya redovisningsstandarder
  • Ad hoc frågor från koncernledning och övriga funktioner

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som har minst fem års erfarenhet av redovisning i en börsnoterad koncern med internationell verksamhet alternativt har du arbetat vid en revisionsbyrå. Du har dokumenterad god erfarenhet av att jobba med tvärfunktionella uppgifter där samarbete mellan avdelningar är en avgörande framgångsfaktor. Du är en avancerad användare av Excel och har god erfarenhet av att arbeta med stora komplexa affärssystem. Din teoretiska bakgrund är sannolikt civilekonom eller motsvarande.

Personliga egenskaper
Som person är du ansvarstagande, flexibel, självgående och snabb på att ta egna initiativ. Du är mycket serviceinriktad och samarbetar effektivt med olika funktioner i bolaget och trivs i en samordnande roll. Du är noggrann i ditt jobb, stresstålig och van vid att hålla deadlines. Det är också viktigt att du har lätt för att kommunicera muntligt och i skrift på både svenska och engelska.

Vad erbjuder Skanska dig?
Vi är en stor internationell koncern som erbjuder goda utvecklingsmöjligheter och flexibla arbetstider. Vi har ett välutrustat stort gym i huset där det finns olika motionspass att välja på varje dag. Vi erbjuder också alla anställda massage på arbetstid, regelbundna hälsoundersökningar och sjukvårdsförsäkring. Personalen är vår främsta tillgång och vi försöker på olika sätt arbeta för att vara en attraktiv arbetsplats där människor trivs.

Placeringsort: Stockholm


Om Skanska
Skanska is one of the world’s leading construction and project development companies, focused on selected home markets in the Nordic region, Europe and USA. Supported by global trends in urbanization and demographics, and by being at the forefront in sustainability, Skanska offers competitive solutions for both simple and the most complex assignments, helping to build a sustainable future for customers and communities. The Group has about 38,500 employees. Skanska’s sales in 2018 totaled SEK 171 billion.

Välkommen med din ansökan!

Ansök till tjänsten här

Meritmind
About Meritmind 39 Articles
Meritmind utgår från CFO:ns ansvarsområde och hjälper till oavsett om du behöver utveckla era ekonomi- och styrprocesser, få stöd av en konsult under en period eller rekrytera in en ny medarbetare. Vill du dessutom vidareutveckla ditt team eller dig själv, så erbjuder vi ledarskapstjänster och möjligheter till kompetensutveckling via Meritmind Advance. Börjar det bli dags att se sig om efter ett nytt kvalificerat jobb inom ekonomi, är Meritmind också rätt ställe för dig.